SANKİ BUGÜNMÜŞ GİBİ : KARANLIĞIN ÖTESİNDEN GELEN SESLER

0

Sanki bugünmüş gibi:

Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler

yeniden sahnede

Yolcu Tiyatro geçen yıl sahnelemeye başladığı ‘Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler’ adlı oyununu yeniden İstanbul’un iki yakasında da seyirci karşısına çıkarıyor. Ariel  Dorfman’ın ‘Başka Bir Dünya İçin Manifesto: ‘Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler’ oyununda tecrit, kadın cinayetleri, tecavüz, işkence, din sömürüsü, çocuk işçiler, anadil ve çevre eylemleri gibi konularda, dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye’de baskılara, insan hakları ihlallerine uğrayanların gerçek hikâyeleri anlatılıyor.  Anlatılan her bir hikâyede seyirci kendi gerçekliğine dönüyor, oyunun cümlesindeki gibi: “Sonra günün birinde bakarsınız ki, bu çılgınlık kendi sınırlarını aşıp sizin mahallenize girivermiş.”

karanligin-otesinden-gelen-sesler-oyununa-giris-bileti

Ersin Umut Güler’in yeniden kurgulayıp yönettiği oyunda Cenk Dost Verdi, Simge Geren, Oğuz Öztekin rol alıyor. Sanem Öğe’nin dilimize aktardığı oyunun müzikleri Ulaş Bayır’a, ışık tasarımı Alev Topal’a, ses tasarımı ve müzik prodüksiyonu Tufan Dağtekin’e ait.

22 Ocak Cuma saat 20:30 Ortaköy Afife Jale Sahnesi 

13 Şubat Cumartesi 18:45’de Kadıköy Moda Sahnesi

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.