NAZIM HİKMET 114. DOĞUM GÜNÜNDE ANILIYOR

0

 

Nâzım Hikmet 114. doğum gününde çeşitli etkinliklerle anılıyor.

‘Opera Twins’ adıyla anılan Didem ve Sinem Balık kardeşler Caddebostan Kültür Merkezi’nde 15 Ocak akşamı saat 20:00’de Nâzım Hikmet’in şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirecekler.

15 Ocak günü Şişli Belediyesi’nin Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin açılışı da yapılacak. Okmeydanı Halide Edip Adıvar Mahallesi Boruçiçeği Sokak’taki çok katlı kültür merkezinde  müze, kütüphane, konferans salonu bulunuyor. Açılış saat 18:00’de.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Nâzım Hikmet’in 17 Haziran 1951 günü ülkeden ayrıldığı nokta olan Tarabya’da bir toplantı düzenliyor. Vakıf üyeleri ve sanatçılar, 15 Ocak saat 11:00’de, Tarabya’da bir araya gelecek, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine” sloganıyla şiirler okuyup, denize karanfiller bırakacaklar. Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Fazıl Say öncülüğünde ve Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı bünyesinde kurulan Nâzım Hikmet Korosu da yer alacak.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.