İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek çalışmalarının genel çerçevesi hakkında bilgi verdi hem de basın ile tanışmış oldu. Elbette 1 Ocak’taki atamasının üzerinden çok az bir süre geçtiği için çok ayrıntılı bir basın toplantısı olmadı ama kendine olan güveni ve kararlılığı belli oluyordu.

Süha Uygur, Şehir Tiyatroları’nın çatısı altında bulunmaktan gurur duyduğunu, çalışmaları süresince Muhsin Ertuğrul’un çizdiği “sanat yol haritasından” asla ve asla bir sapma olmayacağını vurguladığı konuşmasında önümüzdeki dönemlerde Şehir Tiyatroları’nda Batı Tiyatrosu’nun zaten var olan güzel örneklerinin yanında, Geleneksel Türk Tiyatrosu örneklerinin de sahneleneceğini söyledi.  Hali hazırdaki repertuar sürdürülürken, hazırlanan oyunların da sahneye çıkacağını, gelecek sezon da bu oyunlardan bir kısmı sürdürülürken her toplumsal kesimden seyircinin beğeneceği türde oyunlarla repertuarın zenginleştirileceğini de ekledi.

Basın Toplantısı

Basın mensuplarının yaşanan sorunlar ve çözüm yolları konusunda sorduğu soruları yanıtlarken, görevinde henüz çok yeni olduğunu ve sorunlar hakkında bilgisi olmasına karşın ayrıntılarına vâkıf olmadığını,  gerekli incelemeleri yapıp danışmalarda bulunduktan sonra düşüncelerini açıklayabileceğini belirtti.

Görülen o ki Süha Uygur’u zorlu bir süreç bekliyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.