14. İSTANBUL BİENALİ ‘TUZLU SU’ TEMASI İLE BAŞLIYOR

0
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holdingsponsorluğunda düzenlenen 14. İstanbul Bienali, 5 Eylül1 Kasımtarihlerinde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori başlığıyla Carolyn Christov-Bakargievtarafından bir dizi işbirliği içerisinde şekillenen 14. İstanbul Bienali’nde;Afrika, Asya, Avustralya, Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Kuzey Amerika‘dan 80’in üzerinde katılımcının 1.500’ün üzerinde eseri iki ay boyunca şehrin farklı noktalarında gezilebilecek.
 
Boğaz’ın Avrupa ve Anadolu yakasını içine alan 36 mekândagezilebilecek TUZLU SU, müzelerin yanı sıra tekneler, oteller, eski bankalar, otoparklar, bahçeler, okullar, dükkânlar ve özel konutlargibi kara ve su üzerindeki geçici yerleşim alanlarına yayılacak.
 
14. İstanbul Bienali’nin medya toplantısı 2 Eylül Çarşamba günü Özel İtalyan Lisesi’nde gerçekleştirildi. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer’in konuşmalarının ardından toplantıda, 14. İstanbul Bienali’ni şekillendiren Carolyn Christov-Bakargiev bienale dair detaylı bilgiler aktardı.  

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.