YENİ METİN YENİ TİYATRO’DA OYUN YAZARLIĞI ATÖLYESİ

0

GalataPerform, 2006 yılından beri yürüttüğü Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında Ekim 2015 ile Haziran 2016 tarihleri arasında oyun yazarlığı atölyesi düzenliyor. GalataPerform’un Genel Sanat Yönetmeni, oyun yazarı ve yönetmen Yeşim Özsoy’un yöneteceği atölye kapsamında Hollanda’dan gelecek genç oyun yazarlarının yanı sıra Fransa, İspanya, Polonya ve Romanya’dan atölye sürecinde belirlenecek ve davet edilecek oyun yazarları ders verecek. Atölyelerdeki eğitmenler arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Beliz Güçbilmez, Sorbonne Nouvelle Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu oyuncu ve yönetmen Okan Urun ve yazar, dramaturg Ferdi Çetin de bulunuyor. ve misafir yazarlar, yönetmenler yer alıyor. Katılımcıların atölyeler kapsamında yazdıkları oyunların arasından seçilenler, Haziran 2016’da Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali kapsamında profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenecek.

 

Atölye programı; Sekiz ay, haftada iki gün toplam altı saat.

Atölye ücreti: Aylık 350 TL.

Atölyeye başvuracakların özgeçmişleriyle en az 5, en fazla 10 sayfa olmak üzere yazdıkları bir oyun veya metinden belirledikleri bir bölümü “yenimetinyenitiyatro@galataperform” adresine 2 Ekim 2015 tarihine kadar göndermeleri gerekiyor.

‘Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi’ kapsamındaki atölye çalışmaları sonunda ortaya çıkan Ahmet Sami Özbudak’ın ‘İz’ (2013), Şenay Tanrıvermiş’in ‘Dil’ (2014) adlı oyunları daha sonraki tiyatro mevsiminde sahnelenmiş ve büyük ilgi görmüştü.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.