‘SANAT’DA YASTA

0

Suruç’taki canlı bomba katliamında yaşamını yitiren gençler Kobani’ye kültür ve sanatı da taşıyacaklardı. Katliamın ardından Türkiye’nin dört bir yanındaki çeşitli festival, film gösterimi ve konser etkinlikleri iptal edildi ya da ertelendi.

Kobani’nin “yeniden inşa” çalışmasına destek için yola çıkan gençlere Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bomba saldırısının düzenlenmesi ve 32 kişinin hayatını kaybetmesi kültür – sanat dünyasında da yasa neden oldu. Katledilen gençler, “Kobane’yi Beraber Savunduk, Beraber İnşa Ediyoruz” başlıklı ziyaretiyle Kobani’ye kültürsanat taşıyacaklardı.

suruc-katliami-gencler

Kobanili çocuklara hediye etmek için müzik aletleri de toplayan gençler, ziyaret kapsamında Kobane Kültür Sanat Merkezi’ne bir kütüphane kuracaklardı. Suruç katliamında yaşamını yitiren gençler, Kobani’de bir hafta boyunca konser, film gösterimleri yapacak ve atölye çalışmaları yürütecekti.

Suruç katliamının ardından Türkiye’nin dört bir yanındaki çeşitli festival, film gösterimi ve konser etkinlikleri iptal edildi ya da ertelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde çok sayıda vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına yol açan patlamadan dolayı 21 Temmuz’da Karabağlar’da Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’ndeki İlhan Güryalçın (Cem Karaca ve Yol Arkadaşları), 22 Temmuz’da Âşık Veysel Sanat Günleri çerçevesindeki Kent Orkestrası ile Aliağa Şakran’da “Mahallemizde Şenlik Var”, 23 Temmuz’da Çim Konserleri kapsamında Pentagram, 24 Temmuz’da Dikili’de “Mahallemizde Şenlik Var” ve 25 Temmuz’da İnciraltı Açıkhava Tiyatrosu’nda Marsis grubu konserlerinin ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yaptığı yazılı açıklamada, Suruç’taki saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara, ailelerine ve millete duyulan saygı çerçevesinde belediye tarafından 21 – 22 – 23 Temmuz tarihlerinde Hatay’ın anavatana katılış kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirmeyi planladıkları konser ve etkinlikleri iptal ettiklerini belirtti.

Tunceli Belediyesi, saldırının ardından bu yıl 7-8-9 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ni iptal etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Fuar Alanı Güneş Sahnesi’nde 22 Temmuz Çarşamba günü yapılması planlanan Soner Sarıkabadayı konseri iptal edildi.

Erbaa Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve 26 Temmuz’a dek sürecek 22. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Erbaa Etkinlikleri iptal edildi.

Çorum’da 35. Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenecek konser ve eğlence programları iptal edildi.

Arguvan Türkü Festivali de iptal edildi.

Arguvan Festivalinin daimi katılımcılarından Şair- Yazar Arife Kalender Facebook sayfasında Festivalin iptal edilme gerekçesini takipçilerine duyurdu.

ARİFE KALENDER
ARİFE KALENDER
 Mesajında : “Arkadaşlar, Arguvan Kültür-Sanat Festivali Suruç katliamı nedeniyle iptal edilmiştir. Artık her gün bir Kerbela yaşanıyor. Emperyalizm, her yeri çeşitli oyunlarla kan gölüne çevirdi.Yezitler her yerde ve dünden daha ziyade. Varlığımızı ve insani değerlerimizi koruyabilmek adına, Suruç katliamını şahsım ve tüm Arguvanlılar adına nefretle kınıyorum. Sıra bize gelmez diyenler bilsinler ki, sıra artık herkeste ve her yerde…”

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.