GİTARİSTLER BİLKENT’TE BULUŞUYOR

0
BERKİN KÜÇÜKAY

Türkiyeli gitaristler 1 ile 4 Temmuz günleri arasında Ankara Bilkent Üniversitesi’nde buluşuyorlar. Kağan Korad’ın Genel Koordinatörlüğünde Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen 9. Türkiye Gitar Buluşması’nın programında konserlerin yanı sıra seminerler, söyleşiler, gitar ve ustalık dersleri ile gitar fuarı da yer alıyor.                                           Buluşmanın bu yılki yabancı konuğu, erken dönem müziğinin büyük ustası Hopkinson Smith. Buluşma’nın bu yılki  teması ‘Konser Kariyeri’. Genç gitaristlere yol göstermek amacıyla hazırlanan programda profesyonel konsept projeler ‘Proje Kendim” ve  farklı kuşaklardan başarılı konsertistlerin kariyerlerini yaparken geçtikleri yolları paylaşacakları ‘Benim Hikayem’ başlıklı söyleşiler var. Türkiye’de bulunan tüm gitar bölümlerinin öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katıldığı etkinlikte yer alan ders ve konserler klasik gitarla hobi olarak uğraşanlara da açık. Gece  konserleri dışındaki tüm etkinlikler gitarseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

ETKİNLİKLER

GECE KONSERLERİ

Hopkinson Smith 1 Temmuz Çarşamba saat 20:30.

Sinan Kurşun ve Sırname 2 Temmuz Perşembe saat 20:30.

Serkan Yılmaz ve Ezgi Anıl 3 Temmuz Cuma saat 20.30.

Çağatay Azat ile gitar ve kemençe ikilisi Klasik Duo 4 Temmuz Cumartesi saat 19:30

USTALIK DERSLERİ

Hopkinson Smith Barok ve Rönesans dönemleri

Serkan Yılmaz Latin Amerika repertuarı

ustalık sınıflarında genç gitaristlerle çalışacaklar.

PROJE  KENDİM

Genç gitaristlere müzik dünyasındaki mekanizmaları, piyasanın nasıl işlediği, nelere ilgi gösterdiği ve orada nasıl var olunabileceğiyle ilgili fikir vermek ve yol göstermek amacıyla hazılandı. Profesyonel kurumların ilgisini çekmeyi başaracak niteliği sağlamaları beklenen seçmelerde başvuruları Atahan Kaya, Cem Küçümen, Kağan Korad, Melih Güzel, Sinan Erşahin, Şefik Kahramankaptan, Özgür Veysel Sağlam, Utku Özkanoğlu’dan oluşan seçici kurul değerlendirecek. Başarılı bulunan projeler bu yılki buluşmanın ‘Proje Kendim’ konserlerinden birinde yer alacak. Ayrıca, her biri festival direktörü olan jüri üyeleri, beğendikleri projeleri önümüzdeki yıllarda profesyonel bir konser için değerlendirebilecek.

Proje Kendim başlıklı konserler 2 Temmuz Perşembe günü saat 15:45’te ve 3 Temmuz Cuma  günü saat 16:00’da Bilkent Konser Salonu’nda ücretsiz izlenebilecek.

KAĞAN KORAD
KAĞAN KORAD

SÖYLEŞİ: BENİM HİKÂYEM

Başarılı konser ve gitar kariyerine sahip farklı kuşak ve özelliklerdeki gitaristler,  genç kuşaklara esin kaynağı olabilmek için deneyimlerini paylaşıyorlar.

Bekir Küçükay: Konser kariyerini en uzun süredir aktif ve başarılarla sürdüren duayen gitaristlerimizin başında geliyor.

Kağan Korad: 1987’den beri yurt içi ve dışı konser kariyerine aralıksız devam etti ve Türk gitar dünyasında etki yaratan gurupların üyesi oldu.

Safa Yeprem: Türkiye’de henüz Flamenko gitarın gerçek anlamda bilinmediği yıllarda ciddi çalışmaları ve kesintisiz konser hayatıyla birçok gence ilham kaynağı oldu.

Serkan Yılmaz: Genç yaşta verdiği cesur bir kararla Güney Amerika’ya göç etti, burada eserleri, çalışı ve projeleriyle başarılı aktif bir müzik hayatı kurdu.

Sinan Kurşun: Yeteneği ve konser enerjisiyle özellikle “Aranjuez Konçerto” çalışı şefler ve orkestralar arasında çok beğenildi ve genç yaşında birçok orkestradan davet almayı başardı.

Tolgahan Çoğullu: ‘Mikrotonal Gitar’ı özgün, eşsiz bir proje haline getirerek dünya çapında bir kariyerin kapılarını açtı ve gitar tarihinde bir iz bırakma şansını yakaladı.

 

14eaf14e12530fb3c0b79852365c46882_372d776a9ecf6b6b91f792f6890396ed_2

TÜRKİYE GİTAR ETKİNLİKLERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI

Türkiye’de son yıllarda sayıları mutluluk verici bir şekilde artan gitar etkinliklerinin, bunları izleyen ve katılan gitarist ve öğrencilerin takip edebileceği ve maksimum verim ve yararın sağlanmasına yönelik koordinasyon çalıştayında organizasyonların uzun vadede sürdürülebilmelerine yönelik stratejiler ve yapılması gerekenler ele alınacak.

 

GİTAR DERSLERİ VE EGSERSİZLER

Akşam saatlerinde profesyonel gitar hocalarıyla gerçekleşecek dersler ve Hale Birgül’ün gitaristlerin hayatlarında zindelik için ve enstrüman çalarken fiziksel sağlıklarını korumalarına yardımcı olacak yoga ‘Gita Yoga’ aktiviteleri gerçekleştirecek.

 

GİTAR FUARI

Konser gitarları yapan Türk yapımcılarımızın ve özel gitar ve aksesuarların bulunacağı mağazaların katıldığı gitar fuarı, ülkemizde gitarın sadece yorumculuk alanında değil gitar yapımı konusundaki seviyeyi de görebilmek için iyi bir fırsat sunuyor. Fuara katılan gitar yapımcısı ve mağazalar:

Barış Arı, Başkent Müzikevi, Suat Çağlayan, Evren Düz, Arif Türker Gündoğdu, İsmail Kaya, İbrahim Kırlı, Sinan Rıfat Önengüt,Ejder Pamukçu, Feridun Tanrıkut.

 

Ayrıntılı bilgi:

www.gitarbulusmasi.com

Biletler

www.mybilet.com

Bilkent Konser Salonu Gişesi Tel: (312) 2901775

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.