TEB 2015 ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

0

2015 TEB Ödülleri, 21 Nisan’da Hilton Garden Inn’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birlik üyesi eleştirmen ve akademisyenlerin oylarıyla belirlenen ödüllerde; “Yılın Oyunu”ödülünü 5.Frank,“Yılın Kadın Oyuncusu” ödülünü Melisa Sözen, “Yılın Erkek Oyuncusu”ödülünü ise Rıza Kocaoğlu ve Tuğrul Tülek aldı. Tiyatro sanatçısı Tomris İncer’e ise 2015 TEB “Onur Ödülü” takdim edildi.

Türkiye’de tiyatro eleştirmeni ve akademisyenlerini çatısı altında toplayan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin, 2014-2015 sezonunda sahnelenen tiyatro oyunlarını göz önünde bulundurarak ve üyelerinin katılımıyla belirlediği ödüller,21 Nisan’da Hilton Garden Inn Golden Horn’da düzenlenen törenle kazananlara takdim edildi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Oyuncusu Simay Küçük’ün sunuculuğunu üstlendiği törende bir konuşma yapan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Başkanı Ragıp Ertuğrul şunları söyledi: “Tiyatro Eleştirmenleri Birliği olarak, ülkemizde tiyatro alanındaki faaliyetler çerçevesinde tiyatro yaratıcılarını, ödenekli ve ödeneksiz tüm sanat kurumlarını ve sahne sanatlarının olmazsa olmazı seyircileri birer paydaşımız olarak görüyoruz. Ve buradan hareketle, eleştiri kuramını ve eleştiri kültürünü ‘güçlü bir araç’ kabul ederek toplumun kültürel gelişimine katkı sağlama yönünde gayret sarf ediyoruz.”
Tören öncesi, 20 yılı aşkındır Hollanda’da kabare sanatçısı olarak sahne alan ve gösterileri büyük ilgi gören Hollanda Kraliyet Tiyatrosu Oyuncusu Nilgün Yerli, İstanbul’daki ilk gösterisi öncesinde ödül gecesine özel bir performans sergiledi.

YILIN OYUNU ‘5.FRANK’

Törende Alman yazarFriedrich Dürrenmatt’ın eserindenTahsin Yücel çevirisiyle sahnelediği “5.Frank” oyunuyla“Yılın Oyunu” ödülüne değer görülen Tiyatroadam adınaoyunun yönetmeni Fatih Koyunoğlu, ödülü Mehmet Birkiye’nin elinden aldı.Tiyatro Craft prodüksiyonu “Kalp Düğümü” oyunundaki performansıyla sezona damgasını vuran Melisa Sözen, “Yılın Kadın Oyuncusu”ödülünü, geçen yıl aynı ödüle “Kim Korkar Hain Kurttan” oyunundaki rolüyle değer görülen Zerrin Tekindor’dan aldı.

“Yılın Erkek Oyuncusu” kategorisinde iki oyuncu ödüle layık görüldü. Tiyatro Biriken’in “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” oyunundaki tek kişilik performansıyla “Yılın Erkek Oyuncusu” ödülünü değer görülen Rıza Kocaoğlu ile yine aynı kategoride DOT Tiyatro’nun “İki Kişilik Yaz” oyunundaki performansıyla ödül kazanan Tuğrul Tülek plaketlerini Murat Garipağaoğlu’nun elinden aldı.
TEB 2015 Onur Ödülü’ne, tiyatro yaşamı boyunca üstlendiği büyük küçük her rolde başarılı performans sergileyen ve sanatçı kimliğini daima koruyan usta oyuncu Tomris İncer layık görülürken, ödülü İncer’e birliğin geçmiş dönem başkanı eleştirmen-yazar Üstün Akmen takdim etti.

YAZICIOĞLU’NA ŞÜKRAN PLAKETİ

TEB ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları eski adıyla Darülbedayi’nin kuruluşunun 100.yılı nedeniyle kurumun bugünlere ulaşmasında büyük özveri ve azimle katkısı bulunan tüm tiyatro emekçilerini temsilen kurumun şimdiki Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’na bir şükran plaketi takdim etti.

2015 TEB Ödülleri törenine tiyatro camiasının ilgisi büyüktü. Birlik üyesi eleştirmenlerin ev sahipliğindeki geceye İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Engin Alkan, Gencay Gürün,  Zerrin Tekindor, Engin Uludağ, Tijen Par, Ahmet Levendoğlu, Mehmet Birkiye, Murat Garipağaoğlu, Vecdi Sayar, Doç. Dr. Merih Tangün, ünlü koreograf Aydın Tekerve ödül kazanan tiyatroların oyuncuları katıldı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.