DÜNYA DANS GÜNÜ KUTLAMALARI

0
DÜNYA DANS GÜNÜ

İstanbul Devlet Opera ve Balesi bütün dünyada 29 Nisan’da kutlanan Dünya Dans Günü’nü 28-30 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde üç gece art arda kutluyor. Dünya Dans Günü, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) ve Unesco Üyesi bir sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Dans Komitesi tarafından, Modern Balenin Shakespeare’i olarak anılan ve dansta doğallık anlayışını ilk kez eserlerinde yansıtan koreograf Jean-Georges Noverre’in (1727-1810) doğum günü anısına her yıl 29 Nisan’da tüm dünyada etkinliklerle kutlanıyor.

DÜNYA DANS GÜNÜ
DÜNYA DANS GÜNÜ

 

28 Nisan’da  profesyonel olması şartı aramadan dansa gönül vermiş yetenekli birçok sanatçıyı bir araya getiren, Shaman Dans Tiyatrosu’nun gösterisi var.  Gösteri tek perde ve giriş ücretsiz… 29 Nisan Çarşamba gecesi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile Modern Dans Topluluğu bünyesindeki dört farklı koreografın yapıtları, yine İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve MDTIst dansçıları tarafından sunuluyor.  Kutlamalar, 30 Nisan’da Devlet Opera ve Balesi bünyesinde ülkemizin çeşitli şehirlerinden birçok yıldız sanatçının katılımı ile hem ünlü klasik bale, hem de günümüz koreograflarının eserlerinden seçmelerin sergileneceği bir Bale Gala Gecesi ile sona eriyor.

Tüm gösteriler saat 20:00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde…

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.