DOĞAÇLAMA TİYATRO FESTİVALİ 

0
DOĞAÇALAMA FESTİVALİ

İstanbulimpro’nun bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali 13 ile 16 Mayıs günleri arasında Kadıköy Terminal Sahnesi’nde gerçekleştiriliyor. Daha önce ‘Doğaçlama Umut Verir’, ‘Doğaçlama Birleştirir’, ‘Doğaçlama Özgürleştirir’ sloganlarını kullanan festival bu yıl ‘Doğaçlama Paylaşır’ sloganını kullanıyor. 1950’li yıllardan bu yana dünya tiyatro sahnelerinde hızla yayılan Doğaçlama Tiyatro pratiği ya da uluslararası ifadesiyle İmpro, ülkemizde de son yıllarda ilgi görüyor. Festivalin öncelikli amaçlarından biri sloganıyla da vurgulanan ‘paylaşmak’. Festival boyunca Türkiye’de faaliyet gösteren doğaçlama tiyatro toplulukları ve yurtdışından gelen oyuncular, gerek karma performanslarla, gerek festival sürecinde düzenlenen atölye çalışmalarıyla yepyeni deneyimler yaşama imkânı bulacaklar. Türkiye’nin yanı sıra İsrail, İsveç, Belçika, İtalya, Seattle, Almanya’dan gelecek oyuncular bu yıl festivalin konukları. Festivalin  açılışı,  13 Mayıs Çarşamba 20:30’da Türkçe-İngilizce oynanacak,  tüm katılımcı ülkelerin kendi oyunlarını paylaşacağı  karma bir gösteri ile gerçekleşecek. Bu yıl festival boyunca  yapılacak atölyelerin çoğunluğu ‘Fiziksel İmpro’ üzerine.

Festival Programı:

13 Mayıs Çarşamba, saat 20.30

Açılış gecesi

4.İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali’nin açılış gecesinde dünya impro mutfağından örnekler sahnede. Türkiye’den katılacak doğaçlama oyuncuların yanı sıra İsrail, İsveç, Belçika, İtalya, Seattle, Almanya’dan gelecek oyuncular aynı sahnede olacak.

Oyunun ardından Muhit Kadıköy’de parti var.

14 Mayıs Perşembe, saat 20:30

Bir Zamanlar

Konsepti Koray Tarhan ve Tolga Erdoğan’a ait ‘Bir Zamanlar’ dünya impro oyuncularının katılacağı henüz kimsenin bilmediği bir öykü. Ressam Blandine Hélary’nin oyun ânında yaptığı resimler, seyircinin çağrışımları sahnedeki oyuncularla buluşuyor ve henüz kimsenin bilmediği bir öykü sahnede gözleriniz önünde yazılıyor. Bu öykünün kahramanı kim, neler hayal ediyor, neler yaşıyor oyun ânına dek kimse bilmiyor

14 Mayıs Perşembe, saat 21:45

Improv of Thornes: Winter Has Just Arrived

İsrail, İsveç, Belçika, Seattle, İtalya, Almanya ve Türkiye’den oyuncuların Taht kavgaları doğaçlama sahnesinde. Yazların onlarca yıl, kışların ise bir ömür sürebildiği bir diyar, içten içe nifakla kaynamaktadır. Kış, tüm impro oyuncuları için olduğu kadar Yedi Krallık için de uğursuz alametlerle gelmektedir. Taht mücadeleleri her zamankinden daha sert geçecek. Oyun dili İngilizce.

Oyuların sonrasında Muhit Kadıköy’de parti var.  dj: Koray Tarhan

15 Mayıs Cuma, saat 20:30

Mask Impro

İsrail’in performans sergileyen ve eğitim veren önemli gruplarından Tel Aviv merkezli bir doğaçlama topluluğu olan Lamabati, Çağdaş İsrailli yazar Etgar Keret’in kısa hikâyelerinden yola çıkarak yeni geliştirdikleri fiziksel ve grotesk, aynı zamanda özgün uzun-form oyunu sergileyecek. Dil: İngilizce

15 Mayıs Cuma, saat 21:45

Clown Impro

Festivale İtalya’dan Katılan Simone Tani’nin moderatörlüğünde yürütülecek olan doğaçlama Clown gösterisine İsrail, İsveç, Belçika, Seattle, Almanya ve Türkiye’den oyuncular katılıyor. Dil: İngilizce.

Oyunların sonrasında ‘Beyoğlu Hayal’de Luxus konseri var

16 Mayıs Cumartesi, saat 20:30

Müzikal Gece

Tüm festival katılımcılarının  yer aldığı dev kadrodan bir müzikal. Festivalin kapanış gösterisinde geç saatlere dek impro coşuyor, coşturuyor.

Oyun sonrasında Muhit Kadıköy’de parti var.

Ayrıntılı bilgi:

0532 332 05 33

kadikoyterminal@gmail.com

www.kadikoyterminal.com

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.