5. ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ YARIŞMALARI İÇİN SON GÜN 3 AĞUSTOS

0

Baharın gelişiyle birlikte film festivalleri hız kazandı.Bu festival yoğunluğu içinde tematik festivallerin ayrı bir yeri var. Bunların arasında da Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali ilginç olduğu kadar güncel temasıyla öne çıkıyor. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı’nın öncülüğünde, yerli yabancı sinemacılar, sanatçılar ve akademisyenler, iş dünyası, resmi ve gönüllü kuruluşların katkılarıyla gerçekleştirilen festivalde her yıl özel bir adalet konusuna ilişkin filmler gösteriliyor, hem uzun hem de kısa metrajlı filmlerin yer aldığı iki yarışma düzenleniyor.

suç ve ceza filmleri festivali

Yine üniversitenin öncülüğünde adalet temelli ana temaya ilişkin hem akademisyenlerin hem de sinema sanatının farklı alanlarından uzmanların katıldığı toplantılar düzenleniyor. ‘Herkes İçin Adalet’ inancı ile düzenlenen ve beşincisi 16 ile 22 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan festivalin ana teması ‘Ayrımcılık’ olarak belirlendi. Her tür ayrımcılığa ilişkin filmlerin yanı sıra adalet temalı filmler sinema severlerle buluşacak. Eş zamanlı olarak gerçekleşecek panellerle sinema ve akademi dünyası ayrımcılığı tüm boyutları ile tartışacak ve ayrımcılıkların giderilmesi için çözümlerle adalet arayacaklar. Festivalin yarışmalarına katılmak için başvurular da başladı. Ayrımcılık temalı kurmaca ve animasyon 2014-2015 yapımı kısa filmlerin katılabileceği yarışma son başvuru tarihi 3 Ağustos 2015 Pazartesi saat 18.00… Altın Terazi Uzun Metrajlı Film Yarışmasına da yine 2014-2015 yapımı Adalet temalı filmler katılabilecek… Bu yarışma için de son gün 3 Ağustos 2015… Başvuru koşulları ve formlarıyla ayrıntılı bilgiler ‘www.icapff.com’ adresinden edinilebilecek.

www.dirensanat.com

SABİT DOĞAN

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.