'YAZAR' TALİMHANE TİYATROSUNUN YENİ YAPIMI

0

‘Rahatlayın. Şimdi buradasınız, hep beraber buradayız. Sahne yok, perde yok. Biz varız. Beraberiz. Devam edebiliriz. Durabiliriz de.”

                    Talimhane Tiyatrosu’nun yeni yapımlarından biri olan ”YAZAR” İngiliz deneysel tiyatrosunun önde gelen ismi Tim Crouch’un oyunu…   Crouch bu oyununda, teknoloji sayesinde her şeyi izlemeyi seçen toplumun ”ŞİDDETİ” nasıl izlediğini anlatıyor. 

                       Her yanımızı saran şiddeti ve günümüz toplumunun bunu izlemekteki kusursuzluğunu; oyuncu ile seyirci arasındaki geleneksel ayırımı ve tiyatrodaki güç dengelerini yıkarak anlatan bir eser.

          Britanya’da deneysel tiyatronun önde gelen isimlerinden Tim Crouch’un belki de en çok tartışılan oyunu olan YAZAR, hayatın her yanına nüfuz eden teknolojilerin oluşturduğu imgeler/görüntüler toplumunda izlemeyi, izlenmeyi ve seçimlerimizi sorgulayan alışılmışın dışında bir tecrübe sunuyor bize.

            ”YAZAR”,  Dünya prömiyerini  Londra’daki Royal Court Tiyatro’sunun Jerwood Theatre Upstairs Sahnesi’nde Eylül 2009’da yaptıktan sonra, günümüze  kadar dünyanın bir çok yerine turne yaptı.

 

KÜNYE

Yazan: Tim Crouch
Çeviren ve Yöneten: Seda İlter
Oyuncular: Meral Ezgi Bektaş, 

Öner Erkan,

 Gökçen Gökçebağ, 

Erdem Irmak

 

Teknik: Hasan Demir

Deniz Altun

TALİMHANE TİYATROSU 

Basın ve Halkla İlişkiler

0532 731 67 56

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.