İSTANBUL KOLEKTİF SAHNE SUNAR ‘GÖRÜŞMEYELİ UZUN ZAMAN OLDU’

0

“2 Perde MetÜst’lü Tebessüm”

Metin Üstündağ’ın aynı adlı kitabından hareketle;

Türk Tiyatrosuna yeni bir Tiyatro Grubu ve yeni bir oyun daha geldi. Metin Üstündağ’ın kitabından, Fatih Pestil tarafından uyarlanarak oyunlaştırılan kitapla aynı isimle ‘Görüşmeyeli Uzun Zaman Oldu’ oyunu, 11 Şubat 2015 tarihinde 20.30’ da ‘Kenter Tiyatrosu’ndaprömiyer yaptı.

‘Görüşmeyeli Uzun Zaman Oldu’ oyunu, 17 yıl sonra aynı sahneyi paylaşacak olan tiyatronun ve televizyonun sevilen çiftlerinden, usta oyuncular Pelinsu Pir ve Levent Tülek ile seyircinin ‘Zaga’ programındaki ‘Vampir’ tiplemesiyle gönlünde taht kurduğu, sevdiği tiyatro, sinema oyuncusu Erkan Taşdöğen’i biraraya getiriyor.

GÖRÜŞMEYELİ UZUN ZAMAN OLDU (1)

Ayrılığın arifesinde olan bir çiftin yollarının, nev-i şahsına münhasır bir evlilik terapistiyle kesişmesiyle yola çıkılan oyun, Metin Üstündağ’ın ‘Görüşmeyeli Uzun Zaman Oldu’ kitabından alıntılarla ve aynı ismiyle ‘Mahşer-i Cümbüş’ün’ oyuncu, eğitmen ve müzik direktörü olan, uzun yıllardır tiyatro yönetmenliği yapan Fatih Pestil tarafından uyarlanıp, sahneye konuluyor.

Fatih Pestil oyunla ve yeni Kolektif Sahne Tiyatro oluşumu ile ilgili şunları söylüyor; “Metin Üstündağ gibi önemli bir mizah ustasının kitabını oyunlaştırıp, sahneye taşımak ve tiyatro sanatıyla buluşturup, seyirci karşısına çıkartmak benim için çok heyecan verici. Ve aynı zamanda çok zor. Çünkü onun kitabındaki cümlelerini bir tiyatro metni haline getirip, seyirci karşısına hazırladım. Kolektif Sahne ekibi olarak farklı bir iş yaptık ve seyircinin seveceğini düşündüğümüz bir esere imza attık. ’

Kadın erkek ilişkilerine MetÜst’çe bir bakış açısıyla 11 Şubat Çarşamba saat 20.30’da perdelerini Kenter Tiyatrosu’nda açan ‘Görüşmeyeli Uzun Zaman Oldu’ oyununda tasarım, özgün müzik, uyarlama ve yöneten; Fatih Pestil, dekor ise Erkan Doğru’ya ait.

 

MART PROGRAMI

17 Mart 20:30  Salı                 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

19 Mart 20:30  Perşembe        Kenterler

23 Mart 20:30  Pzt               Hatay

24 Mart 20:30  Salı              İskenderun

25 Mart 20:30  Çarşamba   Maraş

26 Mart 20:30  Perşembe   Adana

27 Mart 20:30  Cuma          Kadirli

31 Mart 20:30  Salı                Kenterler

www.dirensanat.com

sabit doğan

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.