TİYATROADAM  ŞUBAT PROGRAMI

0

Geçen tiyatro mevsiminin ödül rekortmeni tiyatroadam, ödüllü oyunu Brecht’in ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı’ ile yeni oyunu Dürrenmatt’ın ‘5. Frank’ını dönüşümlü olarak sahneliyor.

5. FRANK

İki yüzyıl boyunca şiddet, hile ve dolandırıcılıkla dünyaya şekil veren Frank Bankası’nın ironik öyküsünü anlatan Dürrenmatt’ın oyununu Tahsin Yücel’in çevirisiyle Fatih Koyunoğlu sahneliyor. Ataları kadar acımasız olamayan 5. Frank’ın zayıf yönetimi sonucu bankanın durumu kötüye gider. Banhkanın batmasını önlemek için bazı planlar kurulur ancak beklenmedik trajikomik olaylar ortaya ç ıkacaktır. İnsani duyguların bütünüyle yok sayıldığı vahşi kapitalizmi, para, güç ve ölüm olguları üstünden grotesk bir dille eleştiren oyunda Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Ayça Güngör, Alican Yılmaz, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ, Hivda Zizan Alp, Mehmet Solmaz, Pelin Bölükbaş, Serdar Akülker rol alıyor. Oyunun yardımcı yönetmen ve dramaturgu Bilgesu Kasapoğlu, koreografı Esra Yurttut, müzik direktörü Çağrı Beklen.

unnamed (2)

OYUN PROGRAMI:

Ortaköy Afife Jale Sahnesi:

5-12-19-26 Şubat Perşembe günleri saat 20:30

Gişe: 0212 236 10 27

Moda Sahnesi:

17 Şubat Salı, saat 20:30

Gişe: 0 216 330 58 00

ARTURO Uİ’NİN ÖNLENEBİLİR TIRMANIŞI

Bertolt Brecht’in hiçbir zaman eskimeyen ve eskimeyecek oyununu Yücel Erten’in Türkçesiyle Ümit Aydoğdu sahneliyor. Oyunu yönetmen şöyle özetliyor: “Öykü, Arturo Ui’nin dillere destan yükselişini anlatır. Peki kimdir bu Arturo Ui? Bir gangster mi, bir kahraman mı? Yükselmek için her yolu deneyen bir politikacı mı? Her yaptığı yanına ve cebine kar kalan bir işadamı mı? Yoksa yalnızca bir maceracı mı? Ne fark eder? Çünkü Arturo Ui bir kişi değil. O yalnızca bir çerçeve. Büyük ve küçük çıkarların yan yana gelmesiyle oluşan bir resim çerçevesi. Çerçevenin içindeki resimler değişebilir, değişti de. Dün değişti bugün değişiyor ve yarın da değişecek. Tıpkı insanlık tarihi boyunca dünyanın başına bela olan pek çok resim gibi. Hitler mesela; kim diyebilir ki ya da hanginiz diyebilirsiniz ki Hitler olmasaydı onca yıkım, kıyım olmazdı. Emin olun o olmasaydı da o çerçeve boş kalmazdı. İşte bu yüzden; Kişilerin yoktur bir önemi çerçevelerdir var eden o dönemi.”

tiyatroadam

Sekiz oyuncunun yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynadığı, müziklerin yine oyuncular tarafından, akapella (insan sesi) ile yapıldığı, Epik Tiyatro’nun özüne uygun, çağdaş bir yorumla sahneye koyulan bu oyunla, seyirciye, baş döndürücü bir tempo ve coşkuyla, eğlenceli bir biçimle, alışılagelmişin dışında bir tiyatro lezzeti sunmak amaçlanıyor.

Oyunun müzik yönetmeni Oktay Köseoğlu. Dekor köstüm tasarımı Barış Dinçel’e, ışık tasarımı Yüksel Aymaz’a ait.

OYUN PROGRAMI:

Ortaköy Afife Jale Sahnesi

11 – 25 Şubat Çarşamba 20:30

Gişe: 0212 236 10 27

Kozyatağı Kültür Merkezi

Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi

20 Şubat Cuma 20:30

Gişe: 0216 658 00 15

Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi

22 Şubat Pazar 20:30

Gişe: 0212 661 38 94-95

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.