ESKİŞEHİR’İN İLK ÖZEL TİYATROSUNDA ‘ÇİRKİN’

0

Eskişehir’in ilk özel tiyatrosu GO Sahne Alman yazar Marius Von Mayenburg’un dünyada geniş yankı uyandıran oyunu ‘Çirkin’i Kasım’dan itibaren kendi salonunda sahneleyecek. 

Serdar Biliş’in dilimize aktardığı oyunu Mert Kırlak yönetiyor. Yönetmen Mert Kırlak, oyun hakkında şunları söylüyor: “Mayenburg’un ‘Çirkin’i, ‘güzelliğin’, artık piyasaların satış stratejileri tarafından belirlendiği bir dünyada, modern kapitalizmin içyüzünü ameliyat masasına yatırıyor. ‘Serbest rekabetin’ ölüm-kalım savaşlarında, kariyer edinmenin, yükselmenin, paranın ve gücün biricik koşulu, ruhumuzla birlikte yüzümüzü de imalatın hizmetine sokmaksa eğer, insanlık, aynılaşmanın cinnetinde bir yeni ‘Maymunlar Cehennemi’nin fragmanını çekiyor diyebiliriz. Peki, Dünyayı parmağınızda oynatacak denli bir ‘güzelliğe’ sahip olmayı ister misiniz?!”

‘Çirkin’ 2012-2013 tiyatro mevsiminde İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Metin Belgin’in yönetiminde sahnelendi.. Seyircinin büyük ilgi gördüğü oyun ödüller de almıştı.

10471585_312239568966716_3620967229721028209_o

Burcu ErgenekonGökhan SoyluMustafa Kılıkçı ve Egemen Ulaş Önkal’ın rol aldığı oyunun yönetmen yardımcılığını Pınar Bekaroğlu üstleniyor. Müzikler Ali Eyidoğan’a ait. üstlenirken projenin gerçekleşmesinde görev alan diğer isimler Çağatay Güçlü,Kartal Onur Olgun, Mehtap SakaSeyhan GülbaharApe Yunus Güleryüzlü, Caner TaşCeren TosunMerve Doruk ve Burak Halit Günuğur.

Go Sahne, Kızılcıklı Caddesi, İskender Sokak’ta kendilerine ait 45 kişilik salonda haftanın hemen her günü perde açıyor. 25-26-27 Kasım 2014 Saat 20:00’da GO Sahne’de izleyici karşısına çıkacak olan ‘Çirkin’ sezon boyunca sahnelenmeye devam edecek.

Biletler internet üzerinden Mybilet’ten ve Go Sahne gişesinden oyunlara bilet temin edilebilecek.

www.gosahne.com

www.facebook.com/Meddah.2014

www.twitter.com/GoSahne

www.dirensanat.com/ SABİT DOĞAN

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.