İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ'NDE İDDİALI SEZON

0

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) opera, bale ve modern dans severleri tatmin edecek iddialı  bir repertuarla izleyicisinin karşısına çıkıyor.

Geçtiğimiz yıllarda sahneye konmuş ve ilgi görmüş  eserlerin dışında ülke ve dünya prömiyerleri de repertuarda bulunuyor.
Sezon 27 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya OperaSahnesi’ndeki konserle açılıyor. Konserde ülkenin tanınmış opera sanatçıları Perihan N. Artan, Nazlı Deniz Boran, Nesrin Gönüldağ, Gülbin Günay, Murat Güney, Efe Kışlalı, Bülent Külekçi, Sedat Öztoprak; İDOB Koro ve Orkestra sanatçıları, opera literatürünün önde gelen eserlerini seslendirecek.

Adsız
Bu yıl ilk defa izleyiciyle buluşacak eserler arasında (Bellini) La Sonnambula, (Kamran İnce) Midas’ın Hükmü operaları, Nevit Kodallı’nın Atatürk Oratoryosu; ayrıca İDOB sanatçısı, piyanist  Aydın Karlıbel’in, Yahya Kemal’in 12 şiirini bestelediği Yahya Kemal Beyatlı Oratoryosu bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda sahnelenip büyük ilgi gören (Ferit Tüzün) Midas’ın Kulakları, (OkanDemiriş) Yusuf İle Züleyha, (Rossini) La Cenerentola, (Verdi) La Traviata, (Donizetti) Aşk İksiri,
(Offenbach) Hoffmann’ın Masalları, (Strauss) Ariadne auf Naxos bu sezon da sahnede. Klasik ve modern dans severler de İDOB sahnesinde aradıklarını bulacaklar.

Afife Jale’nin hayatı  üzerine kurulmuş bir modern bale prodüksiyonu olan Afife;

Dünya bale tarihindeki önemli yeri olan koreografisiyle, kırsal yaşam biçimi ile olağandışı dünyayı bir arada işleyen, aşkın yüceliği ve tutkunun vazgeçilmezliğini vurgulayan romantik balenin en önemli yapıtlarından biri olan Giselle;
Chopin’in müzikleri üzerine kurgulanan ve Genç Werther’in Charlotte’a olan aşkını, Goethe’nin
dünyaca ünlü klasiğinin bale uyarlaması Genç Werther’in Acıları bale severleri mutlu edecek.

idop-2

Fulya Sanat Merkezi’nde yerleşik olarak çalışan Modern Dans Topluluğu (MDT), beşincisine girdiği  bu sezonda ilk defa Süreyya Operası’nda da temsiller vermeye başlayacak. 7’den 70’ e hitap eden Hareket Tiyatrosu Alis Yıldızlar’ın Altında; 10.yılını kutlayacak olan Güldestan; yabancı koreografların yapıtlarından oluşan Ergime ve Akdeniz adlı programlarla MDT, dinamik ve renkli bir çağdaş dans şöleni sunacak.

Sezonda çocuklar da unutulmadı; Kuklacı ilk kez İDOB sahnesinde genç izleyicilerle buluşacak;
ayrıca Kitap Aşkına ve Fındıkkıran oyunları da geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi ilgi göreceğe
benziyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.