MAMİKOĞLU İKİNCİ KISA FİLMİ 'BİR CENAZEYİ' ANLATTI

0

2013 Altın Portakal Film Festivali’nde kısa filmi ‘Amok Koşucusu’ ile ödüle aday gösterilen ve 2011 Sadri Alışık Gençlik Ödüllerine değer görülen Erdi Memikoğlu yeni filmi ‘Bir Cenaze’ ile de iddialı. Memikoğlu ile bu yeni kısa filmini konuştuk…

‘Bir Cenaze’nin çekim öyküsünü anlatır mısınız. Fikir nasıl doğdu nasıl gelişti?

Yine Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde filmleri izlerken bir kısa film çekebileceğimi düşündüm. Bir senaryo kurgulayarak hazırladığım projeyi Kültür Bakanlığı’na sundum. Yücel Erten’in öğrencisi oldum, ona filmdeki ‘suskun dede’yi oynamasnı teklif ettim. O da kabul etti. Elbette daha önceki tanışıklığımız birlikte çalışırken kolaylık sağladı.

bir cenzaze-3

Başka kimler var kadrodan

Filmin konusundan söz eder misiniz…

Yıllarca birbirinden kopuk yaşamış bir ailenin bireyleri babanın ölümü nedeniyle biraraya gelişleri ve hesaplaşmalarının öyküsü…

Filme Kültür Bakanlığı’nın desteği oldu. Bu yeterli miydi?

Kültür Bakanlığı’nın 10 bin liralık bir desteği oldu. Elbette yeterli değil ama çalışmalarımızı hızlandırdı.

Kimi kısa filmciler zaman içinde uzun metrajlı film yönetmenliğine soyunurlar. Sizin de böyle bir projeniz var mı?

Elbette böyle bir projem var. Henüz senaryo aşamasında, bazı alt yapı çalışmalarımı da sürdürüyorum. Ancak daha ayrıntılı bilgi için henüz erken olduğunu düşünüyorum.

bir cenaze
‘Bir Cenaze’ filminde Serap Uluyor Karanfilci, Yücel Erten, Fatih Al, İlayda Çevik, Dilay Demircan rol alıyor. Yönetmen: Erdi Mamikoğlu

Altın Portakal Ödülü’nün ne gibi katkıları oldu?

Herkesin bildiği gibi ülkemizde herhangi bir festivalde ödül almış olmak yapımcılar açısından bir talep nedeni olmuyor. Sinemada işler genel olarak kişisel bağlantılar ile yürüyor.

‘Bir Cenaze’ ile festivallere katılacak mısınız?

Öncelikle yurt dışı festivallerini düşünüyorum. Montajı Berlin Film Festivali(ne yetirmeye çalışıyorum. Daha sonra yurt içindeki festivallerin yanı sıra Cannes ve Toranto ilk hedeflerim.

BİR CENAZE’NİN OYUNCU KADROSU:

Serap Uluyol Karanfilci, Yücel Erten,İlayda Çevik, Dilay Demircan

 

erdi

ERDİ MAMİKOĞLU KİMDİR?

1987 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Rejisörlük Sanat Dalı’nı bitirdi.  Üniversitede oyunlar sahneledi. İlk oyunu ‘Seksen Birinci Cadde On Dördüncü Bina İki Numaralı Daire’ (2004) 2006-2007 Sezonunda, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda, Özgür Erkekli’nin rejisiyle sahnelendi. 19 yaşındayken sahnelenen bu oyunla Devlet Tiyatroları’nda oyunu sahnelenen en genç yazar oldu.ın tarihi boyunca oyununu sahnelediği en genç yazar oldu. 2009’da ‘Hiç Kimsenin Öyküsü’ Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi. ‘Prenses Agnes ve Soytarısı Dolore’yi 2010 yılında, Bilkent Tiyatrosu’nda kendisi sahneledi. 2011 yılında o güne kadar yaptığı tüm işler gerekçe gösterilerek, Sadri Alışık Gençlik Özel Ödülü’ne değer bulundu. Şiirlerini ‘Sebep’ adıyla Yasakmeyve Yayınları tarafından yayımlandı. İlk kısa metraj filmi ‘Amok Koşucusu’ 2013 Altğın portakal Film Festivalı’nde finale kaldı.

SABİT DOĞAN

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.