'İHTİYAR BALIKÇI VE DENİZ' İZMİR'DE

0

 

 

24 Temmuz 2014 22:00

 

Yeni dünya düzenine ayak uyduramamış deniz adamının mücadelesini komedi yoluyla anlatan İhtiyar Balıkçı ve Deniz, Aliağa’da Ramazan etkinlikleri kapsamında 24 Temmuz’da Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneleniyor.

Yazan ve Yöneten: Yıldıray Şahinler
Sahne Tasarımı: Barış Dinçel
Işık: Yüksel Aymaz 
Oyuncular: Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Orhan Eşkin, Salih Kırlı, Buse Sinem İren

Yıldıray Şahinler’in yazdığı oyunda usta oyuncu Erkan Can, İhtiyar Balıkçı’yı canlandırıyor. Oyun, hem deniz insanını, hem insanın yaşam karşısındaki mücadelesini, hem de yaşam boyu mücadele eden insanın yeni dünya düzeni tarafından kullanılıp kenara atılışını komedi yoluyla anlatıyor.

Oyun içinde oyun tekniğiyle kurulmuş olan İhtiyar Balıkçı ve Deniz, kulübesinde adeta ölüme yatmış olan ihtiyar bir balıkçıyı hayata döndürmek için genç tayfanın onu geçmişine, anılarına, denize döndürme çabasıyla oynanan hikayelerden oluşuyor. Geçmiş katman katman açıldıkça bir yandan İhtiyar Balıkçı’nın öyküsünü, bir yandan da o öykünün ardındaki gerçekleri öğreneceksiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.