ZEYNEP ERKEKLİ : SANAT TABİATI GEREĞİ ÖZGÜR NESİLLERE YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEK

0

ZEYNEP ERKEKLİ ÖDÜL KONUŞMASI

Zeynep Erkekli  Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri  Komedi yada müzikal dalda yardımcı kadın oyuncu ödülünü aldı. Sahnede halen komada bulunan Kenan Işığı andı. Emeği geçen arkadaşlarına teşekkür etti. Ödülünü özellikle annesi için aldığını dile getirdikten sonra çok tartışılan TÜSAK yasa tasarısına olan tepkisini de ” Tüm baskı ve engellemelere karşı sanat her zaman tabiatı gereği aklı, vicdanı hür nesiller yatiştirmeye devam edecektir.” diyerek salonu alkışlara boğdu.

KENAN IŞIĞI ANDI.

Çok teşekkür ederim. Öncelikle  jüri üyelerine ve Sadri Alışık ailesine çok teşekkür ederim. Cimri oyununda tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sevgiyle hepsini teker teker kucaklıyorum. En çok sevgili yönetmenim Kenan Işığa çok teşekkür ediyorum. Gittikçe artan bir özlemle kendisine sımsıkı sarılıyorum. Biz  birbirini seven birbirini iyi anlayan birbirine kıymet veren iki tiyatrocu olarak  çok güzel provalar geçirdik. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşacak, ve yine  eskisi gibi hep beraber olacağız. İzninizle bu ödülü bana en çok inanan yolarımı açan 3,5 yıl önce sonsuzluğa uğurladığım annem Azize kul için alıyorum. Eşim için alıyorum.

TÜSAK YASASINA KARŞI OLDUĞUNU BELİRTTİ.

“Değinmeden geçeöemyeceğim. Türkiye Cumhuriyetinin Türk kültür devriminin  en önemli projeleri ola Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi Senfoni Orkestraları ve diğer sanat kurumları TÜSAK isimli uydurma bir yasa ile ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bu yasa tasarısı bize çok kısa bir zamanda dayatılacaktır. TÜSAK yasasına tümden karşı olan ve reddeden bir oyuncu olarak  bu konuda mücadele eden direnen arkadaşlarıma sevgiyle ve dayanışma duygusu ile hepsini kucaklıyorum. Sanat her zaman daima, zaten, tabiatın gereği fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için  direnecektir. Tabiatı gereği.”

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.