T.E.B. BAŞKANI ÜSTÜN AKMEN'İN TÜSAK AÇIKLAMASI

0

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi (TEB) Başkanı Üstün Akmen, Türkiye Sanat Kurulu (TÜSAK) yasa taslağının tartışılmak üzere Büyük Millet Meclisi genel kuruluna sunulduğu yolunda  yolunda duyumlar aldıklarını belirterek bir bildiri yayınladı.

ÜSTÜN AKMEN
ÜSTÜN AKMEN

” Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan TÜSAK yasası, Devlet Tiyatroları’nın, Devlet Opera ve Balesi’nin, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün ortadan kaldırılması ile sanat kurumlarını “gerçek” bir ucubeye devredecek. Taslağın yasalaşması halinde sanatın toplumla buluşmasını göz göre göre engelleyecek.

Sanatın akademik eğitimi ve profesyonel sanat işçiliği yok edilecek. Kurumlardaki gözbebeğimiz  olan sanatçılar aylardır ateş üzerinde oturmakta. Sanatçılarımıza, tarihte eşi menendi görülmemiş işkence uygulandı. Onlar naif seslerini sanatçı duyarlılığı içinde kaba kuvvete başvurmadan incelikle duyurmaya çalıştılar, ama duyuramadılar, daha doğrusu kulağının üzerine yatanlar bu kutsal sesi işitmek istemedi.

Bu aşamada sıra milletvekillerine geldi. Hangi parti mensubu olurlarsa olsunlar,  çocuklarının gözlerine gururla bakmak istiyorlarsa bu yasanın geçmemesi gerekiyor.

Yok, eğer ‘çoğunluk bizde, istediğimizi yaparız’   deyip milletin meclisine hakim olacaksalar; muhalefet milletvekillerinin de genel kurulu, başkanlık kürsüsünü zapt etmesi, mikrofonları sökmesi, ne gerekiyorsa onu yapması  gerekir. Ama bu ‘menfur’ yasa meclisten asla çıkmamalı”.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.