SANAT DÜNYASINDA SEVGİLİLER GÜNÜ

0

14 Şubat Sevgililer Günü kutlamaları bu yıl sanat dünyasına da sirayet etti. Tiyatrokare ‘Aşk’a 103 Adım’ı sevgililer için sahnelerken, Fil’m Hafızası kısa aşk filmleri gösteriyor, Pera Müzesi özel bir program düzenliyor.

 

Tiyatrokare’den özel gösterim

url

Tiyatrokare’nin romantik komedisi ‘Aşka 103 Adım’ı, 14 Şubat saat 20:30’da Profilo Kültür Merkezi’nde çiftler tek bilet alarak izleyebilecek.

Neil Simon’un ‘Parkta Çıplak Ayak’ oyunundan yola çıkarak Nedim Saban’ın uyarlayıp, yönettiği oyunda Özge Özberk ile Bülent Seyran, uzun yıllar flört ettikten sonra evlenen, ancak uzun süren aşkları ilk günden kısa bir evliliğe dönüşme riski taşıyan bir çifti canlandırıyorlar. Cihangir’de bir çatı katına taşınan romantik ressam ile gerçekçi avukat, aşkın gereklilikleri ile yaşamın gerçekleri arasında bocalıyorlar. Kayınvalidelerinin (Suna Keskin) “evlilikte yeşil ya da kırmızı yerine sarı ışık” önerisi üzerine rahat bir soluk alan ikili, dünya  tiyatro klasiklerine geçen özgün  aşk hikayesi ile hem güldürüyor, hem duygu dolu anlar yaşatıyorlar.

Bilgi için (212) 2177097/ 2434485

 

Fil’m Hafızası’ndan kısa filmler

Adsız

Sinemaseverlere farklı ve alternatif bir sinema içeriği sunmayı amaçlayan sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası, âşık sinefilleri 13 Şubat Perşembe akşamı saat 20:30’da Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde Kısa’ca Aşk etkinliğinde buluşturuyor. Katılımcılar aşka dair kısa filmleri romantik şarkılar eşliğinde izlerken düzenlenecek sürpriz yarışma ile şık bir akşam yemeği kazanma şansı yakalayacak.

Fil’m Hafızası, filmlerde hayat bulan, replikleri fil hafızasıyla hatırlayan, bağımsız ve hak ettiği değeri görmemiş yapıtlara hayat vermeyi amaç edinmiş insanların oluşturduğu bir topluluk. Ocak 2011’de küçük bir Facebook grubu olarak başlayan oluşum, şu anda gönüllülük esasına dayalı kocaman bir bağımsız sosyal sinema platformu olarak yoluna devam ediyor.

Gösterilecek Filmler

* Apricot / Ben Briand / ABD / 11’

İnsan hafızasının dehlizlerinde gizli kalmış ve hatırlanmak istenen bir ‘ilk aşk’ın hikâyesi.

* Coffee & Pie / Douglas Horn / ABD / 15’

June, October ve Billy-Jean yolları bir kafede kesişen, anti-romantik bir öykünün üç kahramanıdır. Aşkın imkansızlığını anlamlandırmaya çabalayan çiftimizin imdadına sürpriz bir rehber yetişir. Birçok festivalden ödülle dönen film, lezbiyen bir çift üzerinden insan ilişkilerine ışık tutuyor.

* Voice Over / Martin Rosete / İspanya / 10’

Uzayın derinliklerinde yalnız, bir savaşta yürüyemeyecek kadar yaralı ve denizin derinliklerinde boğulmak üzere olabilirsiniz ama bir ‘ilk öpücük’ hiç bu kadar zor olmamıştır.

* Direk Aşk / Ertuğ Tüfekçioğlu / Türkiye / 11’

Çaresiz bir kadının hiç beklemediği bir anda âşık olmasını anlatan trajikomik bir hikaye.

* Random Strangers / Alexis Dos Santos / İngiltere-Hollanda-Arjantin / 25’

Twitter, Facebook ya da MySpace ve belki en çok Skype. İki yalnız insan yabancı hayatlarında ilk bakışta aşkı paylaşırlar; oldukça yoğun, tutkulu ve uzaktan.

* Fear of Flying / Connor Finnegan / İrlanda / 10’

Korkularının esiri olan Dougal’ın, güney sahillerine göç eden Lucy’nin peşinden gidişini keyifli bir dille anlatan, unutulmayacak bir animasyon.

Biletler Biletix’ten temin edilebilecek 25.- TL

Anasayfa

direkask

Pera Müzesi’nde özel etkinlik

 

Sevgililer 11 ile 16 Şubat arasında Pera Müzesi’nin yeni sergileri ‘Picasso: Doğduğu Evden Gravürler ve Seramikler’, ‘Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı’ ile Özel Koleksiyonunu tek biletle gezebilecek. 14 Şubat günü ise Müze saat 22:00’ye kadar açık. Saat 18:00 ile 22:00 arasında Pera Cafe’de Tunca Ünder’in akustik gitar dinletisi eşliğinde özel bir menü sunulacak. Aynı saatlerde müze ücretsiz olarak gezilebilecek. Müze’nin Artshop’unda ise Sevgililer Günü için özel bir koleksiyon da satışa sunuluyor.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.