'MUTLULUK OYUNU' (POLLYANNA) KUKLALARLA SAHNEDE

0

Oynamayı unutanlar  için yapılan bir oyun; ‘Mutluluk Oyunu’

 

Rus Yönetmen Antonina Dorolyubova’nın Eleanor Porter’in ‘Pollyanna’  adlı kitabından uyarlanan ‘Mutluluk Oyunu’ Tiyatro Tempo tarafından sahneye konuluyor.

Pollyanna öyküsü Yönetmen Dobrolyubov’un yorumuyla çocuklar ve yetişkinler için sahneleniyor. Oyunda kuklalar;  kendilerine ruhveren oyuncularla  ‘Mutluluk Oyunu’ oynuyor

 Ülkemizde gözönünde bulunmayan kukla tiyatrosu ; Tiyatro Tempo’nun oyuncularıyla birlikte  yeniden canlanıyor. Kuklalara sahnede Başak Gürer, Marina Yüce, Adem Doğar, Beril Boz ve İlknur Tırpan eşlik ediyor. Oyunu Rusça’dan çeviren Marina Yüce bu dönemde ‘mutluluk’  kavramını çocuklara somutlaştırmak istediklerini, özellikle günümüzde sanal oyuncaklar arasında kalan çocukların oyuncaklarıyla birlikte nasıl oynamaları gerektiğini bilmediklerini, eğer yerinde kullanıldığında oyuncakların iyi bir öğretici olabileceğini belirtiyor.Günümüzde bir çok teknolojik oyuncağın özellikle şehirde yaşayan çocukların ellerinin altında olmasına karşın ‘mutsuz’ ve ‘sıkılıyor’ olmalarının düşündürücü olduğuna işaret eden Tempo genel sanat yönetmeni Haluk Yüce bu oyunla repertuarlarının değişik bir renk ve lezzet kazandığını söylüyor. Müzik ve video grafiklerin oyunun önemli bir parçası olduğu ‘Mutluluk Oyunu’ hafta içi akşamları da sergilenerek ailelerin genç çocuklarıyla birlikte izleyecekleri bir oyun olarak ‘aile tiyatrosu’ kavramını Türkiye de yaygınlaştırmayı da hedefliyor.

www.dirensanat.com

_SYL6520

Bilgi için:0312  232 32 92 veya 0533 209 94 41

Tiyatro Tempo
G.M.K Bulvarı No:114/C
Maltepe 06570 ANKARA
0 312 232 32 92

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.