ETHAN- JOEL COEN FİLMİ 'SEN ŞARKILARINI SÖYLE' 17 OCAKTA

0

Coen Kardeşlerin Cannes’dan Jüri Büyük Ödülü’yle dönen Sen Şarkılarını Söyle filmi 17 ocak’ta sinemalarda

Ethan Coen ile Joel Coen’in yönettiği ve Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman ile Justin Timberlake’in oynadığı Sen Şarkılarını Söyle (Inside Lwelyn Davis), 17 Ocak 2014’de vizyona giriyor.

Film 1960′lı yılların New York’unda geçiyor. 1960′lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk’un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşınıyor.

 

9627834530_7275b7774a_b

Coen Kardeşler’in yine bir dönem dramasına imza attıkları Inside Llewyn Davis, 1960’lı yılların New York’unda geçiyor. 1960’lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk’un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşımakta.

2013 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışacak olan filmin başrollerinde Justin Timberlake, John Goodman ve son dönemin dikkat çeken yeteneklerinden Carey Mulligan yer alıyor.

Sen Şarkılarını Söyle

(Inside Lwelyn Davis)

 

11380360533_713338b246_cGösterim Tarihi: 17 Ocak 2014

Dağıtım: M3 Film

İthalat: Bir Film

Senaryo: Joel Coen, Ethan Coen

Görüntü Yönetmeni: Bruno Delbonnel

Kurgu: Ethan Coen, Joel Coen (Roderick Jaynes)

Yapımcı: Ethan Coen, Joel Coen, Scott Rudin

Yapım Yılı: 2013

Tür: Müzikal, Dram

Ülke: ABD, Fransa

Dil: İngilizce

Süre: 105 Dakika

Web: http://www.imdb.com/title/tt2042568/?ref_=fn_al_tt_1

Fragman: http://www.youtube.com/watch?v=LFphYRyH7wc

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

Oyuncular: Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Justin Timberlake

JOEL -ETHAN COEN

joel-coen-and-ethan-coen-pic-getty-images-707828904-175760

Joel Coen (d. 29 Kasım 1954) ve Ethan Coen (d. 21 Eylül 1957, Minnesota), “Coen Kardeşler” olarak bilinen senarist ve yönetmen kardeşler. Her iki kardeş de, Minnesota’nın banliyösü olan St. Louis Park‘ta büyüdü; babaları Edward Coen Minnesota Üniversitesi‘ndeekonomi profesörü, anneleri Rena Coen ise St. Cloud Eyalet Üniversitesi‘nde sanat tarihi profesörüydü.

Daha çocukken, Joel komşularının çimlerini biçerek kazandığı parayı biriktirerek bir “Vivitar Super-8” kamera satın aldı ve Ethan’la beraber, televizyonda izledikleri filmleri, komşu çocuklarını başrollerde oynatarak tekrar çekmeye başladılar. Her iki kardeş de, parlak öğrenciler için erken lisans eğitimi veren Great BarringtonMassachusetts‘teki “Simons Rock” kolejine gittiler. Simons Rock’tan mezun olduktan sonra Joel, dört yıl boyunca New York Üniversitesi‘nde film programına devam etti ve tez olarak “Soundings”adındaki 30 dakikalık kısa filmini çekti. Ethan ise, Princetown Üniversitesi‘ne devam ederek 1979‘da Wittgenstein‘ın geç dönem felsefesine iki bakış” teziyle felsefe lisansı aldı.

New York Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Joel, müzik kliplerinde ve filmlerde yapımcı asistanı olarak çalıştı. Film editörlüğü konusunda uzmanlaştığı sırada Sam Raimi ile tanıştı ve Raimi’nin çektiği 1981 yapımı “The Evil Dead” filminde editör yardımcılığı yaptı.

Coen Kardeşler bugüne dek “O Brother, Where Art Thou?”“Raising Arizona”“The Big Lebowski” gibi çok sayıda başarılı komedifilminin yanında “Miller’s Crossing”“Blood Simple” gibi “kara filmler” ve “Fargo”“The Man Who Wasn’t There”“Barton Fink” gibidrama ile komediyi iç içe geçiren filmlere de imzalarını atmışlardır.

Filmlerinin çoğunda Joel yönetmen, Ethan ise senarist olarak görünür. Kurgu ve sinematografininse Roderick Jaynes’e ait olduğu yazar. Bu isim, Coen Kardeşlerin kullandığı bir takma addır. Bunun yanında beraber yazarak yönetmenliğini üstlendikleri ya da ayrı ayrı çalıştıkları yapımlar da bulunmaktadır. Beraber çalıştıkları oyuncular, her ikisinin de aynı bakış açısı ve anlayışa sahip olduklarını, hatta herhangi birisine bir soruyla gittiklerinde aynı cevabı aldıklarını söylemişlerdir. Bu beraberliklerinden ötürü onlara film endüstrisinde “İki Kafalı Yönetmen” de denmektedir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.