'UYARCA' KARA KUTU TİYATRO'DA

0

Kara Kutu Tiyatro ocak ayında birbirinden farklı oyunları oynamya devam ediyor. Friedrich Dürrenmatt’ın yazdığı, yoksullaşan bir bilim adamının maceralarının anlatıldığı ‘Uyarca’ Erşan Özhim’in gözüyle sahneye konuluyor.  Diğer oynanacak olan başlıca oyunlar; İleri sar Geri Sar-Gianina Carbunariu, Yaka Paça/ Komedi, Dövme / Tattoo/ Dea Loher, Kiminkişi, Aile Mezarlığı,

foto uyarca

 

Uyarca- Friedrich Dürrenmatt

Ekonomik kriz yüzünden yoksullaşmış bir bilim adamı olan Doc , yeraltı dünyasının büyük şefi ile tanışır ve hayatı bir anda değişir . Yerin beş kat altında devlet-mafya ilişkisinin yarattığı bambaşka bir dünyanın içinde bulur kendisini. Böylece de rüşvetle ve yolsuzlukla tanıştığı macera başlar. Uyarca, bilimin, yer altı örgütlerinin emrine girdiğinde ne kadar tehlikeli olabileceğini, kara mizahın tüm çarpıcılığıyla anlatıyor.

Yönetmen:Erşan Özhim

Oyuncular: Hamdi Alp,Egemen Sancak,Ceylan Dizdar, İlkay Ceyhan,Alican Altun,Gökçe Parlakyıldız,Tuncel Özsu,Mevlut Atış,Emre Altınkılıç

 

İleri sar Geri Sar-Gianina Carbunariu

foto ileri sar geri sar

İki yüzyıl sonra dünya nasıl bir yer olacak?

Yaşadık… hissettik… sahip olduk…tükettik.. sonra kaybettik.

İki yüzyıl sonra dünya nasıl bir yer olacak, düşlediğiniz gibi mi, yoksa bambaşka bir alem mi?.. İzlerken zamanda ilginç bir yolculuğa çıkacak , hızla geleceğe giderek olup bitenleri gözlerinizle göreceksiniz. Romen oyun yazarı Gianina Carbunariu’ nun yazdığı bu kara komedi, tüketim toplumunun maceralarını fantastiğe uzanan bir biçimde anlatıyor. Kara Kutu nun genç, dinamik oyuncuları da, klasik tiyatro tarzının çok dışındaki bu oyunu, farklı bir sahne atmosferi içinde, yepyeni biçimlerle sahneliyor.

Yazan:Gianina Carbunariu

Yönetmen: Egemen Sancak

Oyuncular: Simge Ayvazoğlu, Selin Gören

Yaka Paça/ Komedi

foto yaka paça

Yaka Paça, gülmeden izlemenin mümkün olmadığı, mizah yüklü bir gösteri. Bir buçuk saat boyunca gündelik hayattaki komik durumları, müthiş bir performansla sahneye taşıyan sekiz oyuncu, tiyatroyu bir kahkaha atmosferine dönüştürüyor ve her turda komedi dozu artıyor. Her oyun sadece o ana, o gösteriye özel. Seyircinin de zaman zaman oyuna katıldığı,ve belirleyici rolü üstlendiği, sürprizlerle dolu bu keyifli gösterinin tek koşulu eğlenirken eğlendirmek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dövme / Tattoo/ Dea Loher

foto dövme

Çagdaş Alman oyun yazarlarından Dea Loher in, sahnelendiği her ülkede tartışmalar yaratan Dövme – Tattoo adlı oyunu trajik bir baba – kız ilişkisi üzerinden cinsel ve toplumsal değerleri ve aile ilişkilerini sorguluyor. Babanın hakimiyeti, annenin suskunluğu, kızkardeşin kıskançlığı, oyunun başkişisi köleleştirilmiş Anita yı müthiş bir açmaza sürüklerken, genç kız sevdiği adama kavuşabilmek için var gücüyle mücadele ediyor. Silahı kime doğrultacağı ise oyunun sonunda sürpriz. Bu sarsıcı oyunu ilgiyle izleyeceksiniz.

Yazan: Dea Loher

Yönetmen: Egemen Sancak

Oyuncular: Ceylan Dizdar, Simge Ayvazoğlu, Neslihan Altıntaş, Ahmet Ardal, Egemen Sancak

Aile Mezarlığı-TİYATRO FOBİ

foto aile mezarlığı

Babalar ve oğulları arasında çok kişilik bir oyun…

Emre üç ay önce babasını kaybetmiştir. Babasının kaybı ile içine kapanan ve insanlarla ilişkisini kesen Emre için en yakın arkadaşları Fırat ve Görkem bir çilingir sofrası kurar. Emre nin ilk kez kendi duygularıyla yüzleşmek istemesi üç arkadaş arasında derin bir hesaplaşma başlatır. Gerçek ve kurgunun, seyirci ve oyuncunun birbirine karıştığı uzun bir gece. Fırat’ ın evinde bu geceye sadece tanık olmak, yahut bu gecenin bir parçası olmak elinizde. Yıkılan dördüncü duvarın enkazına gömüyoruz babaları. Babalar ve oğulları arasında çok kişilik bir oyun!

-Babaları gömelim mi

– Nasıl yani

– Oyun işte!

Yazan – Yöneten : Şirin Öten

Reji Asistanları: İzzet Otru, Pınar Saatci

Oynayanlar : Burak Akyol, Erdal Baran Şahin, Mert Güçkıran

 

KİMİNKİŞİ

foto kiminkişi oyunu

YAZAN: DERYA ASLAN

OYNAYANLAR:Derya Aslan, Gürhan Altundaşar, Mesut Özsoy, Selen Akgül

Fizik ile fizikötesinin paradoksu diktaya karşı birleşebilir mi?
Kiminkişi ya da SOS , bilinmeyen bir gelecekte yaşayan üç gencin kimlik mücadelesi,

bir başka deyişle sistemin yıkıcılığına boyun eğmek zorunda bırakılan, buna rağmen her koşulda
Özbenliklerini korumaya çalışanların hikâyesi.

Tiyatroda distopya ve yepyeni bir anlatım.

TiyatrON

BU SONU MUTLU BİTEN HİKÂYELERDEN BİRİ DEĞİL,

unnamed

yaşanmış bir olaydan yola çıkarak iletişim, iletişimsizlik, sosyal medya, yalnızlaşma sorunsallarını bir Z kuşağının gözünden gösteriyor. Hijyenik hayatını çamaşır suyuyla yıkamak isteyen bir ergenin bugünü ve dünü.

’’Artık kusursuz hissetmiyorum. Harika da değilim. Hiç olmadım sanırım.

Saçmalamak istedim. Herkesin buna hakkı var.

Benimki olmadı.

Ne hissettiğimi biliyorsunuz.

Ne hissettiğimi bil istedim. Artık biliyor musun? ’’

Yazar:  Halil İbrahim IRKLI, Yöneten: Fatih GENÇKAL, Oyuncular:, Çocuk: Halil İbrahim IRKLI, Psikolog: Milay EZENGİN, O: Merve İLERİ, Adam: Güçlü YALÇINER

OCAK

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.