D22'DE 'YİRMİ BEŞ' İN GALASI YAPILDI

0

Hamursuz fırınında oyunlarını sergileyen D22 topluluğu; bugün Yiğit Sertdemir’in yönettiği Berkay Ateş’in yazdığı  ‘yirmi Beş’in galasını yaptı. Emir Çubukçu, Can Kulan, Berkay Ateş, Duygu Aslan  oyunda yer aldı.

KONUSU:

Karlı bir kış gününde,karanlık,Yıkık dökük bir bina içine sıkışan iki kişinin içlerinde bulunduğu çıkışsızlık atmosferinden kurtuluşları bir arabanın çalışmasına bağlıdır. Oyun ilerledikçe bu kişilerin ne iş yaptıkları, kim oldukları, özel hayatları ile ilgili proplemleri ortaya çıkar. Sonlara doğru bu çıkışsızlığa  iki kişinin girmesi ile olaylar iyice içinden çıkılmaz bir hal alır. Sadece ellerindeki iki el feneri eşliğinde oynayan  oyuncular oldukça   başarılı bulundu.

indirYÖNETMEN:

YİĞİT SERTDEMİR

Fen lisesi mezunu olan Sertdemir, 1995‘te İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’ne girdi. Tiyatro çalışmalarına aynı yıl Gümüşsuyu Tiyatro Topluluğu`nda başladı. 1996‘da İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Tiyatro Topluluğu’na katılan sanatçı, 1999‘da bu topluluğun üyelerinden bazı isimlerle Altıdan Sonra Tiyatro‘yu kurdu. Sadri Alışık Tiyatrosu’nda 1999’da profesyonel oyunculuğa başladı. 2002‘de İstanbul Şehir Tiyatroları‘na geçti. Aynı yıl İTÜ’den ayrıldı ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne burslu olarak kabul edildi.

2006 yılında Açık Radyo‘da Altıdan Sonra Tiyatro grubu tarafından hazırlanan radyo tiyatrosu yayınlarında yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı.

Yiğit Sertdemir, Şehir Tiyatroları‘nda oyuncu ve yönetmen, Altıdan Sonra Tiyatro’da ise oyuncu, yazar ve yönetmen olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca ‘Bekleme Salonu’, ‘O.B.E.B (Ortak Bölenlerin En Büyüğü)’, ‘Öldün, Duydun mu?’, ‘444’, ‘Medeniyet Tiyatrosu ve Fail-i Müşterek, Surname 2010, Gerçek Hayattan Alınmıştır ve Katilcilik oyunlarını yazmıştır. Altıdan Sonra Tiyatro ekibi olarak Kumbaracı50 ismiyle kendi sahnelerini açmış bulunmaktalar.

OYUNCULAR

IMG_3776
Oyunda Emir Çubukçu, Can Kulan, Berkay Ateş, Duygu Aslan oynadı

BERKAY ATEŞ

2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstatistik Bölümüne başlayan Berkay Ateş, aynı yıl TOBAV’da oyunculukla tanıştı. Tiyatro çalışmalarına 3 yıl Semaver Kumpanya’da devam ettikten sonra 2008 yılında kazandığı Slovenya Oyunculuk eğitiminin ardından. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünün sınavına girdi ve kazandı. Konservatuvar eğitimi sırasında yazdığı iki oyunu kendi bölümünden arkadaşlarıyla sahneye koydu. Bu sırada Dot Tiyatrosu, Semiha Berksoy Opera Vakfı ve Krek Tiyatrosunda asistanlık görevi üstlendi.

 

IMG_3785
Oyunun yazarı Berkay Ateş oyunun yönetmeni Yiğit Sertdemir’e Çocukların çizdikleri bir kırmızı araba resmini hediye etti.

CAN KULAN

Oyunculuğa St.Joseph Lisesi Tiyatro Kulübünde başladı. Mezun olduğu 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne kabul edildi. Eğitimi sırasında Semaver Kumpanya ve Semiha Berksoy Opera Vakfının oyunlarında yer aldı, bölümünde sahnelenen oyunlarda asistanlık yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3789EMİR ÇUBUKÇU

2008 yılında İtalyan  Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne başladı. Burda

geçirdiği 4 yıl boyunca bölümde yer aldığı oyunların yanı sıra Semiha Berksoy Opera Vakfında asistanlık görevini yürüttü. Mezun olduğu 2012 yılı itibariyle Karadayı dizisinde oynamakta

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.