MURATHAN MUNGAN'IN ÖYKÜSÜ ŞAHMERAN'IN BACAKLARI

0

Murathan Mungan’ın öyküsü

Şahmeran’ın Bacakları

Tiyatro Artı’da

Murathan Mungan’ın ‘Cenk Hikâyeleri’ kitabında yer alan ‘Şahmeran’ın Bacakları’ Tiyatro Artı tarafından sahneleniyor. Oyunu uyarlayan Ufuk Tan Altunkaya’nın anlatı geleneğinden yola çıkarak sahneliyor. Yüzyıllar boyunca Anadolu geleneğinde çeşitli biçimlerde anlatılan Şahmeran Destanı aşk, ihanet, özgürlük, yalnızlık, varoluş, kader ve insanoğlu üzerine benzersiz bir hikâye…

sahmeran2

“Yüzyıllardır ne anlatır köy kahvelerinin kerpiç duvarlarından, cümle taşra illerinin kıraathanelerine uzanan görkemli ve gezgin sureti? Kırlent yüzlerinden, karyola eteklerine dek nakışlanan Şahmeran ne anlatır? Nedir Şahmeran hikayesinin bağrında sakladığı zehir? Bu zehir ki bin yıldır bir masal tadında ağızdan ağıza yayılıp durur.”

Kostüm tasarımı Zeliha Altunkaya’ya, multimedya tasarımı Zeki Elveriş’e, teknik yönetimi Berrin Karabaş’a ait olan oyunda Cansu DağElit ÇamGülay HayırMehmet Ali GümüşMurat Baykanrol alıyor.

Oyun Süresi 70 dakika

 

OYUN TARİHLERİ

22 Kasım – 13-17-24 Aralık

 

BİLET SATIŞ

30 / 20 TL

www.mybilet.com

Mekan Artı gişesi

telefondan kredi kartı ile

İLETİŞİM

Üftade sokak no:31 Elmadağ İstanbul

0 212 224 57 56

iletisim@mekanarti.com

www.mekanarti.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.