TIYATROADAM ‘ARTURO UI’ ILE PERDELERİNİ AÇIYOR

0

 

image002
Yücel Erten’in dilimize aktardığı oyunda Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Neslihan Arslan yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde canlandırıyor.

 

2007 yılında yönetmen Serdar Akar’ın süpervizörlüğünde kurulan Tiyatroadam, sezona, 20. yüzyılın en etkili Alman şairi, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni, ‘Epik Tiyatro’nun kurucusu Bertolt Brecht’in ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı’ adlı oyunu ile başladı.

31 Ekim Perşembe akşamı ilk temsili gerçekleştirilen ‘Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı’nı Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi, Tiyatro Anadolu’nun kurucularından Ümit Aydoğdu, “Epik Tiyatro’nun özüne uygun, çağdaş bir yorumla” sahneye koyuyor.

Yücel Erten’in dilimize aktardığı oyunda Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz ÖzmenFatih KoyunoğluGökhan Azlağ ve Neslihan Arslan yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde canlandırıyor. Direktörlüğünü Oktay Köseoğlu’nun yaptığı müzikler, oyuncular tarafından seslendiriliyor. “Baş döndürücü bir tempo ve coşkuyla, eğlenceli bir biçimle, alışılagelmişin dışında bir tiyatro lezzeti sunmanın amaçlandığı” oyunun ışık tasarımınıYüksel Aymaz, dekor ve kostüm tasarımını Barış Dinçel üstleniyor.

Brecht’in savaş döneminde yazdığı anti-faşist oyunda, Hitler’in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicago’lu gangster Al Capone’un öyküsü örtüştürülür. İktidar ve sermaye günübirlik çıkarlar adına, yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği anlatılır.

 

ArturoUi_Baski_50x70Oyun tarihleri:

1 Kasım Cuma – 7-21-28 Kasım Perşembe, Saat 20:30, Ortaköy Afife Jale Sahnesi

16 Kasım Cumartesi, Saat 20:30, Kozyatağı Kültür Merkezi’nde (Kozzy AVM)

 

www.tiyatroadam.com

Afife Jale Sahnesi Gişe: 0212 236 10 27

Kozzy Gişe: 0216 658 00 15

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.