'YOLCU' KADIKÖY SAHNESİ'NDE BAŞLIYOR

0
yolcu oyunu-1
Bahtiyar Engin, Gün Koper, Mehmet Avdan,Aslıhan Kandemir rol alıyor.

Nâzım Hikmet’in tiyatronun yanı sıra sinemada da büyük ilgi gören oyunu ‘Yolcu’ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Yıldırım Fikret Urağ’ın yönetiminde seyirci karşısına çıkıyor. 30 Ekim’de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde başlayacak olan oyun, 10 Kasım’a kadar bu sahnede, 13 ile 17 Kasım arasında da Üsküdar Musahipzade Sahnesi’nde izlenebilecek.

Kurtuluş Savaşı’nın yoğun olarak yaşandığı 1921 yılında geçen oyun, devrilen telgraf direği sonrası dış dünya ile bağları kopan tren istasyonunda yaşananları anlatırken, bireylerin ülkede olan bitene karşı duyarsız, ilgisiz kalışlarını işliyor. Oyun Nazım Hikmet’in o yıllarda yakından gözlediği insan ilişkileri ve toplumsal ortamda, hem Kurtuluş Savaşı’na bir bakış sunuyor hem de her dönemde yaşanan umursamaz insan yaklaşımının eleştirisini yapıyor. İstasyon Şefi, karısı ve makasçının yalnızlıkları, iletişimsizlikleri ve karşılığı olmayan kuşkucu bakışlarının biçimlediği süreç, ‘Atlı’nın gelmesiyle değişecektir. Onlar yaşama yeniden farklı bir açıdan bakmaya başlayacaklar ve yeni bir ‘kurtuluş’a doğru yola çıkacaklardır.

Dramaturgluğunu Hatice Yurtduru, sahne tasarımını Barış Dinçel, kostüm tasarımını Duygu Türkekul, ışık tasarımını Özcan Çelik, efekt uygulamasını Hanefi Topraktepe’nin üstlendiği oyunda Bahtiyar EnginGün KoperMehmet Avdan,Aslıhan Kandemir rol alıyor.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.