TİYATRO GERÇEK YENİ OYUN:SAVUNMA

0

savunmaArtık Beyoğlu Maya Sahnesi’nde oyunlarını sunacak olan Tiyatro Gerçek 25 Kasım’da yeni oyunu ‘SAVUNMA İçin Clarence Darrow’u sahnelemeye başlıyor. David Rintles ile  Irwing Stone’un yazdığı dilimize İrem Arslan Aydın’ın aktardığı oyunda, insan hakları savunucusu, avukat Clarence Darrow’un  (1857-1938) savunduğu önemli ve günümüzde benzerlerine rastladığımız davalar anlatılırken, adalet ve insan ilişkisi irdeleniyor.

Hakan Gerçek ’in sahnede canlandırdığı Darrow’un söylediklerinden seçmeler:

”Ancak ben özgür olursam siz de özgür olabilirsiniz”

(…)

“Nefretin ve kıyımcılığın insanların yüreklerini denetlemeyeceği bir zamanın geleceğini iddia ediyorum. Bir gün gelecek mantıkla ve akıl yürütmeyle her türlü yaşamın korunmaya değer olduğunu anlayacağız. Ve göreceğiz ki, merhamet insanoğlunun gösterebileceği en yüce duygudur.”

(…)

En büyük ödülüm, öfkeyi merhametle dengelemek, nefreti sevgiyle yenmek konusunda insanlığa ufak da olsa bir katkıda bulunduğumu bilmek olacaktır

(…)

“Emekçilere evet demem çok zordu ama hayır demem daha da zor olacaktı.”

(…)

“Onu yutan balina bildiğimiz balina mıydı yoksa sadece bu iş için yaratılmış özel bir balina mı?”

‘Savunmayı Mehmet Birkiye sahneye koyuyor. Işık-dekor tasarımı Sema Öztaş’a, kostüm ait. Sahne tasarımı Seval İşgören’e ait.

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.