50.ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NDE "BAZI HALK KONSERLERİ VE KORTEJLER YAPILAMAYACAK"

0

AltinPortakalBasinToplantisi-700x32550. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin daha mütavazi geçmesi planlanıyor.

Altın Portakal Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfının (AKSAV) son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle 50’nci yaşına “mütevazı” bir şölenle girecek.

Bu yıl 85’incisi düzenlenen Oscar, 70’incisi düzenlenen Venedik, 66’ncı kez düzenlenen Cannes, 63’üncüsü düzenlenen Berlin Film Festivali’nin ardından dünyanın en uzun soluklu film festivallerinden olan Altın Portakal, bütçesine uygun etkinliklerle 50 yıllık deneyimini genç sinemacılarla paylaşacak.
“BAZI HALK KONSERLERİ VE KORTEJLER YAPILAMAYACAK”
AKSAV’ın çiçeği burnunda başkanı, seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı, 50’nci yıl hazırlıklarını AA muhabiriyle paylaştı. Bu yılki festivali yaklaşık 250 kişilik kadroyla hazırlayacaklarını belirten Dağıstanlı, yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen aksaklık yaşamadıklarını kaydetti. Bu yıl yaklaşık 6 milyon liralık bütçeyle festivali gerçekleştireceklerini vurgulayan Dağıstanlı, bütçe yetersizliği nedeniyle bazı halk konserleri ile Burdur ve Isparta’da sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen kortejlerin yapılamayacağına dikkati çekti.
Festivalin simgesi haline gelen Antalya kortejinin ise tüm kuruluşların katılımıyla “karnaval havasında” gerçekleşmesi için çalıştıklarına değinen Dağıstanlı, şöyle konuştu:
“Antalya’nın tüm kuruluşlarının katıldığı bir karnaval havası yaşanmasını istiyorum. Bu yıl otellerin animasyon ekipleri ile resmi kurumların araçlarını süsleyerek katılacağı bir kortej yapmayı hedefliyoruz. EXPO 2016 Antalya Ajansı, çiçek ve çocuk teması kapsamında süsledikleri araçlarla korteje katılacak. Anadolu Ateşi dans grubunun bir katılımı var. Ayrıca Harley Davidson Kulübü’nden yaklaşık 30 motosikletli de korteje katılacak. Korteji ne kadar zenginleştirebilirsek o kadar zenginleştirmek istiyoruz.”
Dağıstanlı, Altın Portakal’ın dünyanın en uzun soluklu festivallerinden biri olduğunu, sahip olduğu deneyimi genç sinemacılara aktarmak istediğini bildirdi. Bu yıl yarışan filmlerin büyük bölümünün genç sinemacıların eserleri olduğuna değinen Dağıstanlı, “Hedefimiz, Türk sinemasını taze kanlarla hayata döndürmek. Türk sinemasına destek vermek, yeni yönetmenler, yeni filmler oluşturmak ve bu sanatı sıcak tutmak” dedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.