“ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ” 27 EYLÜL’DE SİNEMALARDA

0

1990’larda Trabzon’dan Rusya’ya güçlü rüzgarlar esti….

Trabzondan 1990 yılında  Rusyadan gelen kadınların bavul ticareti amacıyla gelirken bir anda naşaha  hikayeleri yaygınlaşmaya başlar. Nataşalar trabzonlu erkeklerin ilgisini çekmesi üzerine yöre kadınlar içinde  çekişmeler ve mücadele ortamı başlar.

Bölgenin ekonomik ve sosyolojik dengesini tümüyle allak bullak eden “Nataşa olayı”, 90’ların sonlarına doğru, büyük ümitlerle beklenen ve bölgeye refah getireceğine inanılan Karadeniz Sahil Yolu projesi ilerledikçe azalmaya, yönünü İstanbul’a doğru çevirmeye başlamıştı.

 

öyle sevdim ki seni
‘Öyle Sevdim ki Seni’ Orhan Tekeoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmidir. Yönetmen 1990’lı yıllarda vuku bulmuş birçok hayat hikayesinden yola çıkarak filmin senaryosunu yazmıştır.

Yapımcılığını Medyaton-Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun ve yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı “Öyle Sevdim ki Seni” filmi, Pinema’nın dağıtımıyla 27 Eylül’de seyirci karşısına çıkacak. Senaryosunu da Orhan Tekeoğlu’nun yazdığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’, aşkı ile cinsel içgüdülerine yenik düşmüş bir erkekle kadından birinin verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Filmin Öyküsü

1906 yılında taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır kapısı açılınca Trabzon’a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde Cemal’in karşısına çıkar. Bu farklı ve zor koşullardaki karşılaşmadan sonra Cemal ve Olga’nın hayatları artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır…

Göç, parçalanan aileler, önyargılar filmin ana konularını oluşturuyor.

Filmin başrollerini Angelina Jolie’nin Bosna’da çektiği “Kan ve Aşk” (In The Land of Blood and Honey) filminde oynayan ve Türk seyircisinin Veda dizisinden tanıdığı Alma Terzic ile Türk televizyon dizilerinin yetenekli oyuncusu Oktay Gürsoy üstleniyor. Rus oyuncu Alina Golovlyova’nın da rol aldığı filmde yılların usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman Kutlu gibi oyuncular görev alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini de yılların deneyimli ismi Ercan Yılmaz üstleniyor.

8757880225_00ba92e4ca_z

Öyle Sevdim ki Seni’ Orhan Tekeoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmidir. Yönetmen 1990’lı yıllarda vuku bulmuş birçok hayat hikayesinden yola çıkarak filmin senaryosunu yazmıştır.

Yönetmen, Nurdan Tümbek Tekeoğlu ile birlikte 2010 yılında Doğu Karadeniz kadınlarının doğaya karşı verdikleri mücadeleyi anlatan İfakat’ adlı belgesele imza atmıştır. İfakat belgeseli, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında birçok festivalden de ödül almıştı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.