ADOLF, YENİDEN BO SAHNE’de

0

adolf-9Burak Sergen, 1,5 saatlik tek kişilik performansıyla izleyenleri büyülüyor.

Hitler’in sığınağında kendi ölüm kararını verirken yaşadığı iç çekişmeleri anlatan “Adolf”, Burak Sergen’in performansıyla yeniden hayat buluyor. İzleyiciyi yerine mıhlayan oyun, 19 Eylül’den itibaren yeniden BO Sahne’de…

Tiyatro oyuncusu Levent Özdilek ve Nilüfer Bıyıklı tarafından kurulan BO Sahne, yeni sezonda da birbirinden farklı oyunlara ev sahipliği yapıyor. BO Sahne’nin ilk oyunu olan “Adolf”, bu sezon da iddiasını sürdürüyor.

En iyi Tek Kişilik Prodüksiyon

Hitler’in Berlin’deki sığınağında geçirdiği son 12 saati konu alan oyunda, Hitler’i Burak Sergen oynuyor. 13. Direklerarası Seyirci Ödülleri “En İyi Tek Kişilik Prodüksiyon” ödülüne layık görülen usta oyuncu Burak Sergen, dünyanın en nefret edilen insanının kendi ölüm kararını verme anını başarıyla sahneye taşıyor.

Levent Özdilek’in rejisini yaptığı oyun, ilk dakikasından itibaren bombardıman sesleriyle izleyiciyi  koltuğuna çiviliyor. 1, 5 saat boyunca Burak Sergen, tek kişilik performansıyla baş döndürüyor.

adolf-afis2

Görmek istemedikleriyle yüzleşecekler

Oyunun yazarı Pip Utton, Adolf’la ilgili şunları söylüyor:

 “Bence tiyatronun birçok görevi ve işlevi var. Bunlardan biri de izleyicinin karşısına çıkıldığında onların arkalarına yaslanarak oyunu izlemelerini değil, koltuklarında dikilerek bazı gerçeklerle yüzleşmelerini sağlamaktır. Bazen bunu yapmanın tek yolu onları, aslında görmek istemedikleri şeylerle yüzleştirmektir ve Adolf da böyle bir oyun.”

Dünyanın birçok ülkesinde sahnelenmiş olan ve Pip Utton’a 1998 Fringe Ödülü, 2002 Thespis Uluslararası Monodrama En İyi Aktör Ödülü’nü kazandıran Adolf, 19-26 Eylül tarihlerinde saat 20.30’da Burak Sergen’in etkileyici performansıyla Cihangir’deki BO Sahne’de izlenebilir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.