MELEK, SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

0

13 yıldır sahnelediği oyunlarla ve düzenlediği etkinliklerle Türkiye Tiyatrosu’na yeni bir dil kazandıran feminist tiyatro topluluğu Boyalı Kuş bu defa Melek Kobra’nın hayatını konu alan bir oyunla seyirci karşısına çıkacak. Melek, 13 Eylül Cuma günü, saat 20:30’da, Sahne Cihangir’de sahnelenecek.

Melek'i Yeşim Koçak canlandıracak Adı Melek Sabahattin, Melek Ezgi, Melek Tayfur, hastalık zamanlarında yazdığı hatıratında ise Melek Kobra olarak geçen Melek'i yetenekli bir oyuncu canlandıracak. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Yeşim Koçak, 11 yıl Kent Oyuncuları’nda görev aldı. 2002’de Çözüm adlı oyunla, Vasfı Rıza Zobu Ödülü’ne, Afife Tiyatro Ödülü'ne (Yeni Kuşak Başarılı Kadın Oyuncu), Magazin Gazetecileri Derneği Ödülü'ne ve Avni Dilligil Ödülü'ne (Umut Vadeden Kadın Oyuncu) layık görüldü. Bugüne kadar Anna Karenina, Mutfak Söyleşileri, Marat Sade, Mefisto ve Martı gibi önemli oyunlarda oynadı. 2010 yılında Tiyatro Boyalı Kuş’un “Ophelia’yı Kim Öldürdü”, 2012 yılında ise “Matmazel Julie” adlı oyunlarında rol aldı. Bir çok film ve diziden de aşina olduğumuz Koçak, halen İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu, İstanbul Aydın Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde de öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
Melek’i Yeşim Koçak canlandıracak
Adı Melek Sabahattin, Melek Ezgi, Melek Tayfur, hastalık zamanlarında yazdığı hatıratında ise Melek Kobra olarak geçen Melek’i yetenekli bir oyuncu canlandıracak. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Yeşim Koçak, 11 yıl Kent Oyuncuları’nda görev aldı. 2002’de Çözüm adlı oyunla, Vasfı Rıza Zobu Ödülü’ne, Afife Tiyatro Ödülü’ne (Yeni Kuşak Başarılı Kadın Oyuncu), Magazin Gazetecileri Derneği Ödülü’ne ve Avni Dilligil Ödülü’ne (Umut Vadeden Kadın Oyuncu) layık görüldü. Bugüne kadar Anna Karenina, Mutfak Söyleşileri, Marat Sade, Mefisto ve Martı gibi önemli oyunlarda oynadı. 2010 yılında Tiyatro Boyalı Kuş’un “Ophelia’yı Kim Öldürdü”, 2012 yılında ise “Matmazel Julie” adlı oyunlarında rol aldı. Bir çok film ve diziden de aşina olduğumuz Koçak, halen İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu, İstanbul Aydın Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde de öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

 

Türkiye’nin ilk profesyonel feminist tiyatro topluluğu Boyalı Kuş 13 Eylül Cuma günü, Cumhuriyet dönemi sanat camiasının önemli isimlerinden Melek Kobra’nın hayatını konu alan bir oyunla seyirci karşısına çıkacak. Melek, Sahne Cihangir’de, saat 20:30’da sahnelenecek.

 

Gerçek hikayeden sahneye uyarlanan ve Rüstem Ertuğ Altınay’ın kaleminden çıkan Melek’in yönetmenliğini Tiyatro Boyalı Kuş’un kurucusu Jale Karabekir üstlendi. Ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi’nin kızı Melek Kobra’nın sıradışı hayatını konu alan  Melek, tek perde olarak sahnelenecek. En ünlü kadın bestecilerden Neveser Kökdeş’in yeğeni, Türkiye ve dünya güzeli Keriman Halis Ece’nin kuzeni, dublaj kralı olarak bilinen Ferdi Tayfur’un eşi, Süreyya Opereti’nin primadonnası ve Gülriz Sururi’nin annesi Suzan Lütfullah’ın en yakın arkadaşı Melek’i ise Yeşim Koçak canlandıracak. Dramaturjisini Nelin Dükkancı’nın üstlendiği 70 dakikalık ve tek kişilik oyunun koreografisi Gökmen Kasabalı’ya, kostüm tasarımı Burcu Rahim’e, ışık tasarımı ise Erdem Çınar’a ait.

 

13 yıldır sahnelediği oyunlarla ve düzenlediği etkinliklerle Türkiye Tiyatrosu’na yeni bir dil kazandıran Boyalı Kuş’un son oyunu Melek’in biletleri ise Mybilet’ten ve Sahne Cihangir’den edinilebilir.

melek_boyalikus (2)
KÜNYE:
Yazan: Rüstem Ertuğ Altınay,
Reji: Jale Karabekir,
Oynayan: Yeşim Koçak,
Dramaturg: Nelin Dükkancı,
Koreograf: Gökmen Kasabalı,
Kostüm Tasarım: Burcu Rahim,
Işık Tasarım: Erdem Çınar,

YEŞİM KOÇAK

Oyuncu

Yeşim Koçak
Yeşim Koçak

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. On bir yıl Kent Oyuncuları’nda görev aldı. 2002’de Çözüm adlı oyunla, Vasfı Rıza Zobu Ödülü’nü, Afife Tiyatro Ödülleri “Yeni Kuşak Başarılı Kadın Oyuncu”, Magazin Gazetecileri Derneği ve Avni Dilligil Ödülleri “Umut Vadeden Kadın Oyuncu” ödüllerini aldı. Anna Karenina, Mutfak Söyleşileri, Marat Sade, Mefisto, Martı gibi önemli oyunlarda rol aldı. 2010 yılında Tiyatro Boyalı Kuş’un “Ophelia’yı Kim Öldürdü”, 2012 yılında ise “Matmazel Julie” adlı oyunlarında oynadı. Bir çok film ve dizide rol alan Yeşim Koçak, halen İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu, İstanbul Aydın Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde de öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

 

 

 

 

JALE KARABEKİR

Yönetmen

jale Karabekir
jale Karabekir

İstanbul Üniversitesi Dramaturji ve Tiyatro Eleştirmenliği Bölümünden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden ‘Kadınların Özgürleşmesi İçin Bir Strateji Olarak Performans: Okmeydanı Toplum Merkezi’nde Ezilenlerin Tiyatrosu Pratikleri” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini aldı.  Aynı bölümde dört yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı. Halen Işık Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ve kurucusu olduğu feminist tiyatro, Tiyatro Boyalı Kuş’ta genel sanat yönetmeni olarak çalışıyor.

 

RÜSTEM ERTUĞ ALTINAY

Oyun Yazarı

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi felsefe ve sosyoloji bölümlerinde, yüksek lisansını aynı okulun felsefe bölümünde tamamladı. Şu anda New York Üniversitesi Performans Çalışmaları Bölümü’nde doktora öğrencisi ve okutman olan Altınay, 2009 yılından beri Tiyatro Boyalı Kuş’un proje direktörlüğü görevini yürütüyor. Altınay, 2000 yılından beri profesyonel olarak çevirmen ve editör olarak çalışıyor. Melek, uluslararası hakemli dergi ve derleme kitaplarda çok sayıda makalesi yayınlanan yazarın ilk oyunu.

 

NELİN DÜKKANCI

Dramaturg

İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı, Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümleri mezunu. Çeşitli ulusal ve uluslararası tiyatro, müzik, sanat festivallerinin organizasyon ekibinde çalıştı. Halen Fransızca öğretmenliği yapıyor. 2008’den beri Tiyatro Boyalı Kuş’un prodüksiyonlarında reji asistanı, dramaturg ve genel koordinatör görevlerinde çalışıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.