BO SAHNE YENİ SEZONA İDDİALI GİRİYOR

0

adolf-9

İstanbul’un yeni kültür merkezi BO SAHNE, Cihangir’deki 140 kişilik tiyatro salonunda dramdan komediye, konserden, çocuk oyununa, dans performanslarına kadar, her gün birbirinden iddialı etkinliklerle perde açıyor.

ADOLF

Levent Özdilek ve Nilüfer Bıyıklı tarafından kurulan BO Sahne Kültür Merkezi, 18 Mart 2013’te Burak Sergen’in tek kişilik oyunu “ADOLF” ile perdelerini açtı. Hitler’in sığınaktaki son 12 saatini anlatan oyun, 13. Direklerarası Seyirci Ödülleri “En İyi Tek Kişilik Prodüksiyon” ödülünü aldı. Usta oyuncu Burak Sergen, bu sezon da dünyanın en nefret edilen insanının kendi ölüm kararını verme anını başarıyla sahneye taşıyacak.

Erkekler Tuvaleti

 

BO Sahne’nin bu yılki en iddialı oyunlarından biri ise “Erkekler Tuvaleti”. Civan Canova’nın yazdığı, Ege Aydan’ın yönettiği “Erkekler Tuvaleti”nde, Ali Erkazan, Bülent Polat, Can Kahraman, Işıl Sergen, Levent Özdilek ve Serhat Özcan rol alıyor. Bir kumarhane, bir hapishane, bir gemi, bir meclis tuvaletinde en fazla ne olabilir ki? Erkekler Tuvaleti, ego, yalan ve çıkar üzerine kurulmuş ilişkilerin anlatıldığı, nefis bir komedi oyunu.

 

 

EO-bosahne-rainman-608x228

BO Sahne’de Tiyatro Keyfi

Kemal Başar tarafından kurulan Tiyatro Keyfi’nin yeni oyunları da BO Sahne’de. Dustin Hoffman ve Tom Cruise’un başrollerinde oynadığı sinema filmi Rain Man, yönetmen Kemal Başar tarafından tiyatro sahnesine taşındı. Reha Özcan, Devrim Evin, Ece Özdikici ve Tamer Levent’in rol aldığı Rain Man’de değer ve ahlak duyguları gelişmemiş Charles ile  babası ölünce izini kaybettiği otistik ağabeyi Raymond’u miras için hastaneden kaçırması ve ardından yaşadıkları değişim anlatılıyor. Barry Levinson’ın efsane filminin tiyatro uyarlaması Türkiye’de ilk kez sahneleniyor.

Shakespeare’in Bütün  Eserleri

BO Sahne’de Tiyatro Keyfi işbirliğiyle sahnelenecek ikinci oyun ise Shakespeare’in Bütün  Eserleri… Londra West End’de 10 sezon kapalı gişe oynayan bu müthiş komedi, Türkiye’de ilk kez sergileniyor.  Shakespeare hakkında yüzeysel bilgi ve kulak dolgunluğundan başka bir donanımları olmayan 3 aklı evvel oyuncunun, Shakespeare’in bütün eserlerini birden seyirciye sunma çılgınlığı anlatıyor.

İki perde iki oyun

BO Sahne’de “İki Perde/İki Oyun” günlerinde ise Cem Kenar’ın yazıp yönettiği iki oyun sahnelenecek.  Anton Çehov’un yazdığı “Vişne Bahçesi”nin devamı niteliğindeki “Unutulan Uşak”ta oyuncular Gülşah Kağan ve İstemihan Tuna rol alırken Beyti Engin ve Hilal Özbay, oyuna ses veriyor.

İkinci perde de ise yine Cem Kenar’ın yazıp yönettiği “Sus ve Dinle” sahneleniyor. Bir kadının iç dünyasına yolculuğun anlatıldığı oyunda Burcu Kazbek ve Pınar Gülkapan rol alıyor.

Tasavvur

BO Sahne, bu yıl tiyatro oyunlarının yanı sıra dikkat çekici bir müzikli gösteriye de ev sahipliği yapıyor. Performans sanatçısı Alper Akçay’ınfarklı sema yorumu, Levent Özdilek ve Sarper Semiz’in Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin şiirlerini seslendirdiği ve Burak Malçok, Gülşah Erol, Serkan Alkan’dan oluşan Yekpare Grubunun müziklerini yaptığı“Tasavvur” da manevi bir buluşma gerçekleşiyor.

 

tasavvur

Kafamda Böcekler Var /3D

Yaz boyunca BO Sahne’de stand-up gösterisini sahneleyen Yunus Günçe, yeni sezonda da devam ediyor. Günçe, sahnede literatüre kazandırdığı, “Butik ünlü” oluşunu, işsiz kalışını, ailesini, iş hayatını, spor hayatını, kısaca aklında ne varsa onu kendi mizah anlayışıyla anlatıyor.

Çocuk Oyunları

BO Sahne, yeni sezonda çocukları da unutmuyor. Can Kahraman’ın yönettiği ve BO Stüdyo Oyuncularının rol aldığı  “Harikalar Mutfağı”, iyiliği, güzelliği, dostluğu, kardeşliği vurgulayan öyküsüyle çocukların dünyasına ışıl ışıl bir pencere açıyor.

“Diş Fırçası ile Macun Mikroplara Karşı” ve “Yorgun Dünya ve Kötü Gezegen Kalimara” adlı oyunlarda da kukla karakterler, çocuklara keyifli dakikalar yaşatıyor.

 

adolf-7

BO Sahne’de dinletiler

BO Sahne, kapıları müzikseverlere de açıyor. “Suzan Kardeş ile Pazartesi Sendromu” Ekim ayından itibaren BO Sahne’de…  Suzan Kardeş, ayda bir kez  teatral ve sürprizlerle dolu bir performans sergileyecek.  Unutulmaz şarkıların bestecisi Vedat Sakman da BO Sahne’de müziğiyle, sözüyle, şiiriyle, yorumuyla hayal gibi bir buluşma gerçekleştirecek.  Evrensel müzik yapan alternatif grup Serbest Bölge’nin “Fişi Çekilmiş Dinletisi” de aynı şeyleri dinlemekten sıkılanlar için BO Sahne’de olacak.

BO Studio

BO Sahne Kültür Merkezi,  Eylül ayından itibaren yeni atölyelerle de hareketleniyor. TV-Sinema Oyunculuk Atölyesi, Seslendirme, Diksiyon Atölyesi yeni sınıfları açılıyor. Usta oyuncu, yönetmen ve yapımcıların da workshoplar düzenlediği programda başarılı olan öğrenciler, dizi, film ve reklam görüşmelerine yönlendiriliyor.

BO Dans

BO Sahne, kendini sanatla ifade etmek isteyen herkese yeni bir platform yaratıyor. “Dans Stüdyosu”nda da usta dansçıların  Lady Styling, Salsa, Tango, Zumba dans dersleri eylül ayında başlıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.