Krops Tiyatro Kassanda’yı İstanbul’a Getiriyor

1

Olimpos tanrılarının ünlü bilicisi Kassandra’nın trajik öyküsü Krops Tiyatro tarafından Kasım Ayı’ndan başlayarak Endelesstart Taksim sahnesine taşınıyor.

 

Dilimize İlknur İgan oyunu Dilek Güven uyarlayıp yönetti. oyunda Öykü Candan adam, Özlem Aktaş, Özlem Durmaz rol alıyor. Taksim Elmadağ’daki Endelessart Otel’de yer alan sahnesinde ilk olarak 8 Kasım’da seyirci karşısına çıkacak oyun 9-17-30 Kasım 2018 tarihlerinde  Endlessart Taksim sahnesinde sahnelenecek.

Yunan Mitolojisi’nde Kassandra’nın öyküsü şöyledir;   Tanrı olarak bilinen Apollon  Kassandra’yı görür görmez aşık olur.  Ona reddemeyeceği bir teklif sunar. Eğer kendisi ile birlikte olursa ona geleceği görme yetisi verilecektir.  Apollon, Kasandra’ nın ağzına tükürür ve Kasandra geleceği görme yeteneğine sahip olsa da  Apollon ile birlikte olmayı kabul etmez. Çünkü o Bakire bir rahibe olmayı tercih eder. Bu durum Apollon’nu çok sinirlendirir ve onu lanetler.  Kassandra artık kimsenin itimat etmediği bir kahin olur. Rahibe olması da imkansızlaşır ve herkesçe aşağılanan bir kadın olarak kalır. Truva Savaşı’nın sonuçlarını görür görmesine de  kimseyi buna inandıramaz. Savaşın bütün karanlık yüzünün verdiği acıyı sadece kendisi hisseder.  Bunlarda yetmezmiş gibi  Agamemnon tarafından esir edilir ve onun cariyesi olmak zorunda kalır.Truva’ya giden Agamemnon’un karısı da boş durmaz ve aşığı ile kocası ülkeye döndüğünde onu öldürmek için bir plan yapar. Büyük bir zafer kazanmış olarak Kassandra ile ülkesine dönen Agamemnon’un gemisi karısının görevlendirdiği askerler tarafından Yunanistan açıklarında durdurulur. Agamemnon, aralarında Kassandra’nın da bulunduğu cariyeleri ve Agamemnon’u savunan askerler öldürülür…

 

 

KADRO

Yazan: Christa Wolf
Çeviren: İlknur İgan
Sahneye Uyarlayan ve Yöneten: Dilek Güven
Yönetmen Yardımcısı: Nurullah Kaya
Koreograf: Tuğba Özkul
Müzik: Emin Serdar Kurutçu
Işık: Yüksel Aymaz
Dekor-Kostüm: Rabia Kip, Sedat Çiftçi
Oyuncular: Öykü Candanadam, Özlem Aktaş, Özlem Durmaz
Reji Asistanları: Emsal Yeşilbingöl, Zerrin Demirkıran

DİLEK GÜVEN HAKKINDA

Oyunun yöneten ve uyarlayan Dilek Güven,  İTÜ İnşaat mühendisliği okuduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları Tiyatro Araştırma Laboratuvarında çalıştı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat dalını bitirdi. Almanya da Marburg Üniversitesinde Medya Bilimleri bölümünde master yaptı. Ve Almanya da çeşitli atölye alışmalarına katıldı, tiyatrolarda ve projelerde çalıştı. 1999- 2012 yılları arasında Trabzon Devlet Tiyatrosunda çalıştı.

Yakın geçmişte Atv ekranlarında yayınlanan “İkisini de Sevdim” isimli dizide ekranlarda yer almıştır. Daha önce Olacak O Kadar, Son, Kayıp Şehir ve Karadayı gibi projelerde de yer almıştır. En son Ufak Tefek Cinayetler oyuncu kadrosuna katılmıştır.

“Dış Ses” (Zeynep Kaçar) “Savaş ve Kadın” (Matei Visniec) (2009) “Büyülü Gece (Slawomir Mrozek) oyunlarını yönetti. “Öteki ”  “Bize Masal Anlatmayın” oyununu sahneye koydu.

GÖSTERİM TARİHİ

Endless Art Taksim

08 Kasım 2018 Saat 20:30

09 Kasım 2018 Saat 20:30

17 Kasım 2018  Saat 20:30

30 Kasım 2018 Saat 20:30

Bilet Fiyatı Tam 45.00 TL, Öğrenci 35.00 TL

İLETİŞİM

Endless Art Taksim

Adres: İnönü Mahallesi, Elmadağ Cd. 28-30, 34373 Şişli/İstanbul

Telefon: (0212) 232 80 80

1 YORUM

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.