İstanbul Şehir Tiyatroları’nın 100 Yılı Digital Ortamda

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 100 Yıllık Tiyatro Dergisi arşivini digital ortama aktardı.

 

İstanbul Şehir Tiyatroları kurulduğu günden beri yayınlanmaya başlayan Tiyatro Dergisi’nin bütün sayılarına https://ibstkutuphane.ibb.gov.tr linki üzerinden ulaşılabilecek. Yaklaşık uzun süren bir çalışmanın ardından tiyatro severler istedikleri oyun, oyuncu, yönetmen ve tiyatro yazılarını, afişlerini görebilecek. Böylece İstanbul Şehir Tiyatroları’nın 100 yıllık tarihi de koruma altına alınmış olacak.

Muhsin Ertuğrul yönetiminde “ Darülbedayi” adıyla 1930 yılında ilk kez yayınlanan derginin 59 sayısı bu adla çıktı.   Avrupalı ve Amerikalı araştırmacıların makalelerinin oyuncular tarafından yapılmış çevirileri ve Şehir Tiyatrolarının o sezon oynadığı oyunların künyesinin yer aldığı derginin   501.ci sayısı son kez Ekim 2013’te yayınlandı.

 

Dergi arşivi’nin yanı sıra Şehir Tiyatroları’nın Kütüphanesindeki tüm bilgi ve belgeler de PDF olarak aktarıldı. Bu digital arşivdeki dökümanlar; Tiyatro terimleri, oyun adları, yönetmen arşivleri, dosya konuları, yazılar, oyunların kadrosu, fotoğraf arşivleri, özel koleksiyonlar, yabancı dil gazeteler, reji dosyası, çeviriler, dramaturg notları, süreli yayınlar, Gençlik tiyatro festivalleri, yerli ve yabancı tiyatro kitapları gibi başlıklarla aranabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatro Dergisinin İlk Sayısı

tiyatro dergisi özel sayısı, tiyatro dergisi arşivi,tiyatro dergisi son sayısı, kadrolar

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.