Çanakkale Belediyesi tarafından 54. Çanakkale Troia Festivali (09-13 Ağutos 2017 arasında) ‘Ey Özgürlük’ sloganı ile başlıyor. Çanakkalelilerin merakla beklediği festival 5 gün sürecek.

canakkale-troia-festival54. Çanakkale Troia Festivali etkinliklerinde şehrin birçok bölgesinde tiyatro gösterileri, sergiler, bale, söyleşiler yer alıyor, Sanatı ve sanatçıyı halkla birleştirmesi bakımından önemli bir festival. Yüksek bir katılımın olacağı tahmin ediliyor.   54. Uluslararası Troia Festivali kapsamında düzenlenecek olan konserler, söyleşiler, sergiler, tiyatro oyunları ve spor gibi her bir etkinliğe insanlar katılabilecek.  Festival etkinlikleri başta Çimenlik Kalesi, Özgürlük Parkı, Halk Bahçesi olmak üzere kentin dört bir yanına dağılacak. Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri, Troia Ören Yerinde düzenlenecek olan resmi açılış töreni ile start alacak.

Festivalin ilk ilk olarak Yasmin Levy sahne alacak. Seferad müziğinin güçlü sesi Levy, sevilen şarkılarını Çanakkaleliler için seslendirecek. Daha sonra Çimenlik Kalesinde İspanyol 7 kardeşten oluşan flamenko grubu Los Vivancos, dans gösterisi ile sahne alacak. Devamında perküsyon virtüözü olarak dünya çapında tanınan Burhan Öçal ve Trakya All Stars grubu konseri ile kentliler, Trakya müziğinin tadını doyasıya yaşayacaklar. Cumartesi günü ise “Moscow State Ballet” grubu, Dünyaca ünlü klasik müzik ustası Pyotr İlyiç Çaykovski’nin ölümsüz eseri “Kuğu Gölü Balesi” ile sahne alacak. Pazar günü’de “Livaneli Korosu ve Orkestrası” konseri ile son bulacak. “Livaneli Korosu ve Orkestrası” konserine Demli Sesler Korosu da eşlik edecek.

 Gülay, Grup Ezgi, Niyazi Koyuncu,Yaşar,  Aydilge sevilen şarkılarını Çanakkaleliler için seslendirecek.

Festivalde tiyatroyu da unutmamak gerek. Amfi Tiyatroda Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ve Ankara Sanat Tiyatrosu kentliler ile buluşacak.  Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun “Baba Ben Geldim” adlı oyunu sahne alacak. Yazar ve Yönetmen Ümmiye Koçak’ın “Baba Ben Geldim” adlı oyununu Seher Dağdur, Duygu Koçak, Ayşe Çelik, Fatma Kahraman ve Nejla Tuğral sahneye taşıyacak.  Festivalin diğer önemli tiyatrosu ise Ankara Sanat Tiyatrosu’nun “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunu. Yönetmenliğini Hakan Güven’in üstlendiği ve Bülent Yıldıran, Mehmet Ulusoy, Hakan Güven, Nalan Güreş Demirel, Gökçen Cavga, Çağlar Deniz ve Melikcan Sapan’ın sahnelediği oyunda İtalyan oyun yazarı Dario Fo, varoşlarda yaşam pahalılığına karşı mücadele eden işçilerin hikayesi mizahi bir dille anlatıyor.

54. Uluslararası Troia Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yılda söyleşi  bölümü var.  “İnancın Yaşam Öyküsü” adlı söyleşi ile Ümmiye Koçak, günü Fox TV Ana haber sunucusu Fatih Portakal, 1 “Türkiye’deki Enerji Politikalarının Ekonomiye Etkileri ” adlı söyleşi ile Prof. Dr. Aziz Konukman Halk Bahçesinde kentliler ile bir araya gelecek.

 Ara Güler’in Çanakkale fotoğraflarından oluşan “Ara Güler’in Çanakkalesi” “54. Uluslararası Afiş Yarışması Eserleri” sergisi Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi’nde, Fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan’ın “Nükleer mi? Sinop’a mı? Oldu canım!” isimli sergisi, “Kentten Çocuklara Masallar” sergisi Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde, Sibel Bozkurt’un “Özgür Ruhlu Kadınlar” sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde festival boyunca sergilenecek.

54.Çanakkale Troia Festivali Takvimi

Çimenlik Kalesi Etkinlikleri;

09 Ağustos 2017 Çarşamba 21:30 Konser – “Yasmin Levy”

10 Ağustos 2017 Perşembe 21:30 Dans Gösterisi – Los Vivancos “Born To Dance”

11 Ağustos 2017 Cuma 21:30 Konser – “Burhan Öçal & Trakya All Stars”

12 Ağustos 2017 Cumartesi 21:30 Dans Gösterisi – Moscow State Ballet “Kuğu Gölü Balesi”

13 Ağustos 2017 Pazar 21:30 Konser – “Livaneli Korosu ve Orkestrası”

 Özgürlük Parkı Etkinlikleri;

09 Ağustos 2017 Çarşamba 21:30 Konser – “Gülay”

10 Ağustos 2017 Perşembe 21:30 Konser – “Grup Ezgi”

11 Ağustos 2017 Cuma 21:30 Konser – “Niyazi Koyuncu”

12 Ağustos 2017 Cumartesi 21:30 Konser – “Yaşar”

13 Ağustos 2017 Pazar 21:30 Konser – “Aydilge”

Amfi Tiyatro Etkinlikleri;

09 Ağustos 2017 Çarşamba 21:30 Tiyatro – “Baba Ben Geldim”

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu

Yazan & Yöneten: Ümmiye KOÇAK

Oyuncular: Seher Dağdur, Duygu Koçak, Ayşe Çelik, Fatma Kahraman, Nejla Tuğral

13 Ağustos 2017 Pazar 21:30 Tiyatro “Ödenmeyecek Ödemiyoruz”

Ankara Sanat Tiyatrosu

Yazan: Dario Fo

Çeviren: Füsun Demirel

Yöneten: Hakan Güven

Oyuncular: Hakan Güven, Bülent Yıldıran, Mehmet Ulusoy, Nalan Güreş Demirel, Gökçen Cavga, Çağlar Deniz, Melikcan Sapan

Yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçiler. Varoşlarda yaşam pahalılığına direnç gösteren insanların hikayesi. Oyunun başından sonuna kadar seyirciden yükselecek kahkahalar ve bu kahkahalar içinde şekillenecek olan seyircinin düşüncesi…

Söyleşiler;

09 Ağustos 2017 Çarşamba

“İnancın Yaşam Öyküsü”

Ümmiye Koçak/ Söyleşi

Saat: 18:30

Yer: Halk Bahçesi

10 Ağustos 2017 Perşembe

Fatih Portakal / Söyleşi

Saat: 18:30

Yer: Halk Bahçesi

11 Ağustos 2017 Perşembe

“Türkiye’deki Enerji Politikalarının Ekonomiye Etkileri ”

Prof. Dr. Aziz Konukman / Söyleşi

Saat: 18:30

Yer: Halk Bahçesi

Sergiler;

“Ara Güler’in Çanakkalesi” “Ara Güler”  Yer: Çanakkale Seramik Müzesi

“54. Uluslararası Afiş Yarışması Eserleri”  Yer: Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi

“Nükleer mi? Sinop’a mı? Oldu canım!” “Volkan Atılgan” Yer: Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri

“Kentten Çocuklara Masallar” Yer: Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi

“Özgür Ruhlu Kadınlar” “Sibel Bozkurt”  Yer: Devlet Güzel Sanatlar Galerisi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.