Talip Karamahmutoğlu’nun yönettiği ve Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Orhan Aydın ile Mustafa Uzunyılmaz’ın oynadığı Mezarcı, 11 Ağustos 2017′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Kuzey Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Almanya’da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babası ölünce memleketine döner. Köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder’in mezarcılık konusundaki birikimlerine yeni ufuklar açar. Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, her imkanı olan insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.

İşçi olarak gittiği almanyada mezarcı olarak dönen ejder, babasını kaybettikten sonra  Dalaman Şerefler Köyü’ne döner. Ejder’in köyünde zengin bir kesimin oturduğunu görünce,mezar tasarımları hikayesinden yola çıkıp para kazanmaya başlar. Ejder’in mezarcılık konusundaki yaratıcı fikirleri her geçen gün değişir.

Köyünden yaşayan zenginlerin öldükten sonra sıradan köy mezarlığına defnedilmelerine karşı çıkar. onlar için pahalı alternatifler üretir.“Aslan yattığı yerden bellidir” felsefesi ile yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.

Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete gitmek arasında bir bağlantı kuran ejder. Mezarın ne kadar görkemli olursa hem ölümsüz olursun hemde cennete daha güzel bir yerde olursun gibi laflar ederek insanlara adeta cenneti satmaya çalışır.“Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak…” sloganı ile herşey iyi giderken , kasabaya sonradan yerleşen Bektaş’ın travmatik hikâyesi ile yüzleşir. Bir anda hayalleri yıkılır.

fragman:

 

Gösterim Tarihi: 11 Ağustos 2017

Dağıtım: Mars Dağıtım

Yapım: Kuzey Film

Eser: Osman Şahin

Senarist: Talip Karamahmutoğlu

Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran

Yönetmen: Talip Karamahmutoğlu

Oyuncular: Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Orhan Aydın, Mustafa Uzunyılmaz, Turan Özdemir, Sadık Gürbüz, Hikmet Karagöz, Adem Yılmaz, Hakan Eksen, Bülent Çiftçi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.