“Batılı seyircinin haklı ilgisine mazhar olduğu 1980’ler ve 1990’lara bir saygı duruşu niteliğinde bir aksiyon komedi.”

Bu hafta aksiyon sevenler için bir Almanya yapımı olan B Planı vizyona giriyor. Film kurgusu ve farklı aksiyon sahneleri ile  oldukça dikkat çekiyor. Zaman içersinde kendilerini farklı kategorilerde uzmanlaştıran üç arkadaşın ummadıkları anda karşılarına çıkan bir mafya ile mücadelelerini konu ediniyor. amaçsız mücadelelerin sonucunda bir anda kendilerini Berlin yeraltı dünyasının liderine hazırlanan bir komplomnun içinde bulurlar. 

 

B PLANI NEDİR?

B Planı filmi aslında kendinden önceki aksiyon filmlerin harmanlanması olarak seyirci karşısına çıkacak.  Biraz HOng Kong, Biraz Hollywood, biraz  Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jean-Claude van Damme, Steve Seagal ve benzer birçoklarının, dünyadaki aksiyon fanlarının kalplerini çaldığı, Jackie Chan, Jet Li ve Donnie Yen gibi egzotik yıldızların Batılı seyircinin haklı ilgisine mazhar olduğu 1980’ler ve 1990’lara bir saygı duruşu niteliğinde bir aksiyon komedi. yani hepsinden bişey alan bir komedi aksiyon filmi. olma niteliğinde.

B PLANI’nı özel kılan yanlarından birisi Berlin Şehrinin görülmedik yanlarını keşfetmemiz. Özgün karakteristiği ve hip yapısıyla oldukça popüler ve bilinen bir yer. Bu  filmden önce berlinde hiç aksiyon filmi çekilmedi. Bu bakımdan bir ilki yaşıyacağız. Özel yapısı, yaşattığı hissi ve türüyle B PLANI, sadece yönetmeninin ilk filmi olmakla kalmıyor, aynı zamanda Almanya’da geçen ilk egzotik film olma ünvanını taşıyor.

bpalnı

B PLANI’NINAKSİYON STİLİ

B PLANI’nın baştan beri Hong Kong stiliyle çekilmesi planlamıştı. Bu stilde, normal aktörlerle çalışmak zordur. Birçok başka yapım, dövüş tekniğinden yoksun oyuncularının yetenek sınırlarına adapte olmaya çalışıp, el kamerasına ve hızlı kesmelere dayanırken, B PLANI, Reel Deal elemanlarıyla çalıştı. İnanılmaz derecede yetenekli ve çevik sanatçılar, spektaküler bir aksiyon sunarken, izlemesi rahat bir işin ortaya çıkmasına yardımcı oldular. B PLANI, geniş açılar kullanıp, temiz ve sabit kamera açılarıyla sadece ihtiyacı kadar kurgunun yapılmasını sağlamış oldu böylece. Bir taraftan otantik bir yanı varken, diğer yandan ana karakterlerine, kendi dövüş sahnelerini çekmelerine imkan tanıdı.

KURGU

Can Aydın, kendi dövüş sahnelerini kurgularken Hong Kong stilini takip etti. Tipik Hollywood aksiyon kurgu tekniklerinde, bir yumruğun sallanması sırasında sahnenin kesildiğini ya da birbiriyle uyumsuz kesmeler yapıldığını görürsünüz. Bu yüzden yumruk sallama sahnesi ikiye bölünür ve ses efektlerinin etki etmesi beklenir. Can Aydın ise, bazı sahneleri geri sarıp, o sahnelerin ters açılarını alarak sahneleri hem etkili hale getirdi hem de daha açık bir izleme keyfi sundu. Yer yer kullanılan ikili hatta üçlü kesme tekniğiyle seyirci, muhteşem dövüş sahnelerinden daha çok keyif alabilecek.

B PLANI MÜZİKLERİ

Sihirli 80’lere bir saygı duruşu olan B PLANI’nda müziklerin de o dönemin ambiyansını taşıması kaçınılmazdı. Müzisyen, yönetmen ve yapımcı Michael Popescu, 80’lerin özgün müzik stilini filme aktardı. Filmin müziklerini yapmak için alter egosu Michael Knight’a bürünen ve gitarist Richard Blaze ile bir araya geldi ve B PLANI için KnightBlaze müzikleri yaptı. KUNG FURY ve TURBO KID gibi popüler retrowave müziklere sahip olmasa da daha otantik ve melodik-harmonik bir rock müziğine sahip. Diğer yandan filmin müziklerinde, 80’lerin müziklerine sinmiş olan ilgi çekici orkestra nüveleri de bulunabilir. Film müziklerinin hastası birçok kişi, tınılarda birçok filme verilen referansları bulabilecekler. Biraz John Carpenter, biraz Prince… B PLANI’nın müziğine dair size çok şey söyleyebilirler…

bplanı-2

B PLANI’NI KİM YAPTI?

Oyuncular: Real Deel Action’dan Can Aydın, Cha-Lee Yoon ve Phong Giang, 007 JAMES BOND: SKYFALL, CLOUD ATLAS, AGENT 47 gibi filmlerde yer aldıkları gibi 2017’deki xXx: RETURN OF XANDER CAGE’de boy gösterdiler.

Yönetmenler: Ufuk Genç, 1975’te Berlin’de doğdu. Medya tasarım eğitimini tamamladıktan sonra 2007’de, ortaklarıyla bir post prodüksiyon şirketi olan Cine Chromatix’in kurdu. 2015 yılında da yapım şirketi Lightburst Pictures’ı kurdu. Michael Popescu, 1979’da Schwerin’de doğdu. Berlin’deki DFFB okulu tarafından başvurusu reddedilince, fizik okudu. 2003 yılından beri müzik videoları çekiyor. 2013 yılında tanışan ikili, hemen proje üzerinde çalışmaya başladı. Kesin olarak bildikleri tek bir şey vardı; A PLANI olmazsa, B PLANI olacaktı!

Yönetmenler: Ufuk Genç, Michael Popescu Senarist: Rafael Alberto Garciolo

Oyuncular: Can Aydın, Cha-Lee Yoon, Phong Giang, Eugene Boateng

Yapımcılar: Ufuk Genç, Oliver Thau

Müzik: Michael Popescu

Görüntü Yönetmeni: Tomas Erhart

Kurgu: Levent Çelebi

Aksiyon Tasarım: Reel Deal Action

Design Yapım Tasarım: Patricia Walczak

Kostüm: Dorota Budna

Saç ve Makyaj: Oleg Dimitrov

Post Produksiyon: Cine Chromatrix ve Cine Impuls

Süre: 103 dk

Yapım Yılı: 2016

Ülke: Almanya

 

B planı filmi, fragmanizle, b planı oyuncuları, b planı konusu, b planı yönetmeni, b planı almanya filmleri, vizyon filmleri, sinema filmleri, b planı kurguları, b planı kadrosu, b palnı filminin hikayesi,  hangi salonda oynuyor, ı nerede çekildi, berlin flmi, aksiyon filmleri, dövüş filmhdizle,fragman,izle,fullmi,game oh thrones,kamu personeli,seçme sınavı,hande soral,gamze topuz,turgut uyar,ösym,

Bunları da Okuyabilirsiniz

YAZAN KADINLAR KALEMLERİNİ BİRLEŞTİRDİ, İLK ÖYKÜ KİTAPLARI ÇIKTI

Çünkü Kadınız Kolektifi çatısı altında kalemlerini birleştiren kadınların ilk kitapları “Ayna Meselesi” yayımlandı. Toplumun farklı kesimlerindenfarklı kadınların ortak...

Cinsiyet eşitsizliği, müzik endüstrisini dönüştürüyor

Pek çok sektörde olduğu gibi müzik endüstrisinde de süregelen cinsiyet eşitsizliği sorunları, yeni...

Rap sanatçılarına destek platformundan, minimum 400 genç yeteneğe ücretsiz klip çekimi

Rap müzik trendi giderek popülerleşirken, yerel müzik endüstrisi pek çok gence ev sahipliği...

Engin Ertan ile ‘Tür Sineması’ Semineri 16 Mart’ta Başlıyor!

Konuşmacı: Engin ErtanSeminer Tarihleri: 16 Mart Cumartesi – 13 Nisan CumartesiSeminer Süresi: 5 hafta (günde 3...

Orçun Karamustafa’dan ‘What’s Your Name?’ Sergisi: Saye Kolektif’te Queer Kimlikler Üzerine…

21 Mart - 5 Nisan 2024Bu ilkbahar, İstanbul'un sanat sahnesi, farklı kimliklerin, deneyimlerin...

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.