Game of Thrones’un yeni bölümünün senaryoları çalındı!

Game of Thrones dizisiyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. HBO’dan yapılan açıklamaya göre hackerlar şirketin sistemlerine girdi ve bilinmeyen miktarda veri çaldı. Game of Thrones’un yeni bölümlerinin senaryoları da buna dahil!

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin henüz yayınlanmamış bölümlerine ait olduğu iddia edilen senaryoların internette dolaştığı iddia ediliyor.

HBO yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“HBO yakın zamanda bir siber saldırıya maruz kalmıştır. Bu saldırı neticesinde bazı lisanslı veriler ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili araştırmayı hızla başlattık. Kolluk kuvvetleri ve siber güvenlik şirketleri ile iş birliği içinde çalışıyoruz. Veri koruma, HBO için en öncelikli noktadır ve elimizde bulundurduğumuz veriler konusunda ciddi bir sorumluluk taşıyoruz.”

Yavaş yavaş yayılıyor

HBO için durum hiç iyi görünmüyor. Hackerlar 1,5 terabayt veri çaldıklarını iddia ediyor. Bu oldukça büyük arşiv sadece dizilerin yeni bölümlerini değil aynı zamanda çalışanların kişisel ve finans verilerini de içeriyor olabilir. Tam olarak ne çalındığı bilinmiyor ancak hackerların verileri internete yavaş yavaş sızdırdığı görülüyor. Ayrıca pazar akşamı gazetecilere gelen bir e-postada Taht Oyunları vurgusu bulunuyordu:

20507848_1837247262956358_8116614573940201181_o

“Tüm insanlığa selamlar. Siber dönemin en büyük veri sızıntısı yaşanıyor. Adı neydi? Söylemeyi unutmuşum. HBO ve Taht Oyunları……!!!!!! Bu sızıntıyı indirme şansı olan öncüler olacağınız için şanslısınız. Keyfini çıkarın ve haberi herkese yayın. Her kim daha fazla yayarsa onunla bir röportaj yapacağız. HBO düşüyor.”

Tabii ki HBO Taht Oyunları’nın yeni bölümlerinin internette yayınlanmasından rahatsızlık duyuyor ancak çalınan veriler arasında şirket içi yazışmalar bulunuyorsa sorun çok daha ciddi olabilir. 2014 yılında Sony’den çalınan sadece 26 GB boyutundaki veriler şirketin çok büyük sorunlar yaşamasına sebep olmuştu. Hackerların söyledikleri doğruysa, HBO’dan çalınan veriler, Sony’den çalınanların neredeyse 60 katı büyüklüğünde. HBO’yu çok sıkıntılı bir dönem bekliyor olabilir.

Dünyada en çok izlenen bir dizinin senaryosunun hackerler tarafından internete sızdırılması, henüz yayınlanmamış olan bölümlerin reytinglerini nasıl etkileyecek? izleyiler merakla yayınlanmamış olan 4.-5.-6. ve 7. bölümleri bekliyor. Yapım şirketi HBO’nun yayını durduracağı gelen söylentiler arasında. Çünkü izleyicilerin Senaryoyu önceden bilmesi merakları köreltmiş olabilir. Bazı iddialar ise yayınlanan senaryonun gerçek senaryo olmadığını HBO’nun bunu  diziye olan ilgiyi daha da artırıp seyircileri 8. sezon için hazırlamak amacında olduğu söyleniyor.

Bir Türkçe sitesi www.ggmyfriend.com adlı bir site yedinci sezonun tüm bölüm özetlerini Türkçe olarak yayınladı. Bu sitede yayınlanan bölüm özetlerini aynen aktarıyoruz.  

 

Birinci Bölüm

  • Akgezenler duvara doğru harekete geçecek
  • Bran duvarı geçip yeni Lord Kumandanımız Dolorous Edd ile tanışacak.
  • Sansa, Jon ve diğer lordlar Boltonlar ile olan savaşta ihanet edenlere ne olacağı konusunda tartışmaya girecek. Sansa ve Lyanna Mormont ceza olarak ihanet edenlerin topraklarının diğerlerine verilmesini isteyecek ancak Jon bunu kabul etmeyecek. İhanet eden lordları affedecek. (Affetmekten ziyade cezalandırmayacak diyelim)
  • Daenerys ve ordusu Dragonstone’ye ulaşacak. (Stannisin olduğu bölümlerde vardı, Merkezi Krallığın -Kings Landing- yakınlarında olan bir ada) Savaş hazırlığı hakkında konuşmak için bir çadırın içinde toplanacaklar. Daenerys Tyriona dönüp Başlayalım mı ? (Shall we begin ?) diye soracak ve bölüm bitecek.

20507089_1837246442956440_2942322827556982496_oİkinci Bölüm

  • Jon Daenerys’ten, Jon ve kuzeyin diğer lordları ile Dragonstone’de tanışmak istediğini bildiren bir kuzgun alacak. Jon ve Davos ejderha camına sahip olup olmadığını öğrenmek için buluşmaya gidecek. (Ejderha camını önceki bölümlerde gördük. Akgezenleri öldürmeye yarıyor.) Bu sırada Sansa Winterfall’ın yönetimi ile ilgilenecek.
  • Dorne ve HighGarden, Lannisterler tarafından yağmalanacak.
  • Jaime, Olena Tyrell ile Highgarden’de karşılaşacak. Ninemiz joffreyi zehirlediği de dahil olmak üzere herşeyi Jamie’ye anlatacak. Jamie’den intihar etmesine izin vermesini isteyecek (Cerceinin eline düşmek istemiyor). Jamie’de buna izin verecek ve Olena Tyrell zehir içerek intihar edecek.
  • Euron, Yara’yı bulacak ve esir alacak. Filoların çarpıştığı sırada  Theon denize atlayarak kurtulacak.
  • Euron daha sonra Dorneye saldıracak, Elleria’nın koruyuculuğuna yapan kızlardan ikisini öldürüp, Elleria’yı esir alacak.

Üçüncü Bölüm

  • 20543646_1837246666289751_6008225502674434750_oJon ve Davos, Dragonstone’ye ulaşacak ve sahilde Tyrion ile buluşacak.
  • Tyrion, Jon Snow ile Daenarys’i tanıştıracak. Daenerys Jon Snow’dan diz çökmesini isteyecek. Jon kabul etmeyecek. Bu sırada Daenerys’e Akgezenlerin konusunu açacak. Ancak Daenerys, Jon’a inanmayacak. Olayı gören Davos ise Daenerys’in dikkatini çekmek için Jonun dirilişinden bahsetmek isteyecek ancak Jon anlatmasına mani olacak. Tyrion ise ortamı yumuşatmak için Daenerys’e yaklaşacak ve Jon’nun güvenilir biri olduğunu ve deli olmadığını söyleyecek. Bunun üzerine Jon Snow, Daenerys’in saygısını kazanacak. (Tyrion ya adam küçük ama etkili)
  • Jon, Theon ile karşılaşacak. Theon ona Sansa’yı kurtarmak için yaptıklarını anlatacak.
  • Arya Winterfall’a dönüş yolunda, zamanında ormana saldığı kurdu Nymeria ile karşılacak.
  • Jorah ve Sam Old Town’da karşılacak. Sam, Jorahın hastalığı için tedavi bulacak.
  • Bran Winterfell’a geri dönecek.

Dördüncü Bölüm

  • 20452073_1837247099623041_612736643470736197_oArya Winterfell’e geri dönecek. (Starklar sonunda bi araya geldi bee)
  • Daenerys sonunda Westerosa ulaşacak. İçlerinde Samin babasının da olduğu bir kaç tane lordu ejderhalarını kullanarak cayır cayır yakacak.
  • Tyrion, Danerys’i Merkezi Krallığa(Kings Landing) dümdüz saldırmasına mani olacak. Ejderhaların sivillere zarar vereceğini söyleyecek.
  • Jammy, Bronn ve Lannister ordusu Daenerys ve ordusu tarafından pusuya düşürülecek. Lannister ordusu yerle bir olacak, Bronn ise Jamieyi ejderhanın elinden son anda kurtaracak.
  • Jon Snow tek yolun birleşmek olduğunu ve diğer kralları inandırabilmek için canlı bir akgezene ihtiyacı olduğunu fark edecek.

Beşinci Bölüm

  • Sam ile Gilly Old Town’dan ayrılacak. Winterfell’a doğru yola koyulacak.
  • Jorah, Old Townda tedavi olduktan sonra Dragonestone’ye gelecek ve Daenerys ile tekrar buluşacak.
  • Jon içinde Bran ve Arya’nın Winterfell’e ulaştığını bildiren bir kuzgun alacak.
  • Jon, Jorah ve Gendry (Gendry ne alaka bilinmiyor ?) Duvara doğru yelken açacak. Daenerys’e ve Westerostaki diğer lordlara ispatlamak için Duvarın kuzeyinde akgezen yakalamaya çalışacak.
  • Jamie ve Bronn gizlice Tyrion ve Davos ile buluşacak. Tyrion “Abi yanlış yoldasın gel bu işi tatlı yoldan halledelim, Cercei teslim olsun” diyecek, ancak Jamie kabul etmeyecek.

Altıncı Bölüm

  • Jon EastWatcha ulaşacak. (Duvardaki kalenin doğusunda bir yer)
  • Jon, Thoros (Kardeşlikten), Beric, Tormund, Jorah ve Gendry akgezenlere saldırıcak. Akgezen kutup ayısı (Hayvanlarda akgezen olabiliyor, hatta ejderhalar bile!) Thorosu öldürecek.
  • Daha sonra bizim ekip donmuş bi gölün orada mahsur kalacak. Daenerys ejderhaları ile birlikte onları kurtarmaya gelecek. Jon dışında herkesi kurtaracak. (Sanırım Jon kasıtlı kalıyor burada. Ayrıca burada Daenerys’in jondan etkileneceğini söyleyenler var)
  • Bu hengamenin yaşandığı sırada Gece Kralı saldıracak, ejderhalardan biri öldürüp yeniden diriltecek ve kendi kullanacak. (Ben o ejderhayı Arya kullanacak diyodum, benim teoride yattı..)
  • Jon tam öldürülecekken Benjen Stark çıkacak ve Jonu kurtaracak. Ona kendi atını verecek ve sonrasında bir akgezen tarafından öldürülecek. (Yeterince öldü değilmiydi zaten adam ?)
  • Ayrıca kurtarma olayı sırasında Jon, Daenerys’e akgezenler ile olan savaşta yardım etmesi karşılığında Kuzeydeki Kral olmaktan vazgeçeceğini söyleyecek.

Sezon Finali (Yedinci Bölüm)

  • 20616925_1837247569622994_7625564059638435598_oSansa ile Arya, Littlefingeri öldürmek için plan yapacak. Tabi bu olaylar yaşanırken Serçe parmak boş durmayacak. Sansa ile Aryayı birbirine düşürmeye çalışacak, bunun içinse Sansa Lannister’ların elindeyken ona zorla yazdırılan ve sonrasında Robb Stark’a gönderilen bir mektubu kullanacak. Ancak Bran yaşanacakları görecek ve Sansa’ya yardım ederek Serçe parmağın oyununu bozacak.
  • Cercei çocuğunu düşerecek. (Yataktan kalkıyor ve yatak kan içinde.. (ve çocuk tabiki Jamieden))
  • Sam ile Bran bir şekilde Jon Snow’un nesep meselesini çözecek. Jon’un aslında Lyanna Stark ile Rhaegar Targeryan ‘nın çocuğu olduğunu, gerçek adının “Aegon” olduğunu ve aslında piç olmadığını öğrenecekler.
  • Jon Snow ve Daenerys Targeryan Kuzey adlı bir teknede birlikte olacak. (Duvarlara akgezen çıkardı her gece. Biz durmadan sevişirdik..)
  • Bölümün sonunda duvar göçecek. Gece Kralı ejderhasına binip, ordusuyla beraber duvarı yıkacak ve sezon böylece sonlanacak.

Eve arkadaşlar gelen bilgiler bu kadar. Daha ne olsun zaten adam resmen herşeyi anlatmış. Bu arada 8 9 10 nerede diyenler varsa kötü bir haberimiz var. Bu sezon 7 bölüm olacak. Konu zaten yönetmen sayılarının azalmasının ardından gündeme düşmüş ve sonraki sezonun 7 bölümden ibaret olacağı açıklanmıştı. (Güzelde olmuş aslında 7. sezon -7 Bölüm)

Birde sezon içinde hangi bölümde olacağı bilinmeyen, hatta sezonun içindemi oda belli olmayan bir sahne daha var. Onu aşağıda anlattık.

  • Cercei ve Daenerys, Dragonpit adlı bir mekanda tanışacaklar.
  • Jon Snow yakaladığı akgezeni getirip Westerosa akgezenin ne kadar tehlikeli olduğunu gösterecek
  • Cercei, Dağa akgezeni öldürmesini emredecek.Dağ ne kadar kılıç savursa da akgezeni bi türlü öldüremeyecek. Jon Akgezenlerin sadece Ejderha camı ile öldürülebildiğini açıklayacak.
  • Cercei, Jona yardım edeceğini, Akgezenlere karşı olan savaşta ona destek olacağını söyleyecek. Ancak daha sornadan Jamie ile özel olarak konuştuğunda, yalan söylediğini akgezenler ile savaşmayacağını, düşmanları ölürken onları izleyeceğini falan söyleyecek. Bunun üzerine Jamie Cercei’den ve düşüncelerinden iğrenecek. Atını alıp kuzeye doğru yola çıkacak.

Bu kısa kesitte böyle arkadaşlar. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, Akgezenler ile olan savaş için herkes Jon Snowun etrafında toplanıyor. Herkes ‘sana destek olacağım’ diyor. Yani Azor Ahanin kim olacağı artık daha belirgin diyebiliriz. Ayrıca kitaplarda geçen muhabbete göre “Vadedilmiş Prens” yani Azor Ahai için Jon Snowun gerçek anne ve babasının soyundan olacağına dair kehanet vardı. (Zaten evlilikleri bu amaçla Aegon V tarafından düzenleniyor). Jown Snow için yani gerçek adıyla ‘Aegon VI” için bu kehannette vadedilen prens diyebiliriz. Senaryonun gidişatına da bakarsak. 8. Sezonda Azor Ahai ilan edilen bir Jon Snow karşımızda olabilir.

game of thrones dizi izle, gmae of thrones senaryosu çalındı, game of thrones senaryoları nerede yayınlandı, game of thrones haberleri, game of thrones kimler var? game of thrones oyuncuları, game of thrones 4. bölüm,game of thrones film özetleri, game of thrones 5. bölüm,game of thrones 6. bölüm,game of thrones 7.sezon,game of thrones 5. sezon,game of 4.sezon, game of thrones ejderhaları,game of thrones jon snow

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.