Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen festival kapsamında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi topluluğu “Uyuyan Güzel” isimli gösteriyi sahneledi

15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, “Uyuyan Güzel” isimli gösteriyle devam etti. İzleyenler yıllardır özlemlerini çektikleri bale gösterilerini açık havada izleme fırsatı buldu.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla organize edilen festival kapsamında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi topluluğu, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde “Uyuyan Güzel” isimli gösteriyi sahneledi.

Müziği Piyotr İlyiç Çaykovski, koreografisi de Marius Petipa’ya ait oyunun reji ve düzenlemesini ise Ayşem Sunal Savaşkurt yapıyor.

Yaklaşık 2 saat süren gösteriyi, aralarında emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, eski bakanlardan Şinasi Altıner ve manken Çağla Şikel gibi isimlerin de yer aldığı yaklaşık bin 500 kişi izledi.

Festival, İstanbul Opera ve balesi, Astana balesi Kazakistan,Rusya,İspanya bale topluluklarının sahneleyeceği gösterilerle 12 Ağustos’a kadar sürecek.

Festival Program:

bodrum-bale-festivali-program

www.dirensanat.com

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.