İkincikat’ta Hareket ve Oyun Laboratuvarı

0

HAROLAB

Hareket. Oyun. Laboratuvar.

Ne hareket eder? Her şey.

Jacques Lecoq pedagojisi temel alınarak kurulan bu laboratuvarda fiziksel tiyatronun iki ana unsurunun sınırlarını araştırıyoruz. Hareket ve oyun. Hareket nerede biter, nerede başlar? Buruşuk bir kâğıt, boğaz köprüsü, mavi, sarı, ışık, resim nasıl hareket eder? Maddenin yaşadığı trajik dönüşümler nelerdir? Hareket ve Oyun Laboratuvarı’nda, bütün bu soruların sınırlarını keşfetmeyi ve cevaplarını araştırmayı hedefliyoruz.Fiziksel olmayan tiyatro yoktur. HAROLAB; oyuncunun ve/veya performansçının, sahneye çıktığı an ve mekân içerisinde kendisine sorması gereken soruları bulmasına yardımcı olur. Oyun ve oyuncunun fiziksel sınırları nedir? Nereye kadar genişler? Nasıl büyür ve küçülür? Hareketsizlik nasıl bir hareket yaratır?
Bu çalışma, uluslararası eğitim ve deneyime sahip, Jacques Lecoq ve Lassaad okullarından mezun eğitmen kadrosunun hareket ve oyun üzerine hazırladığı yirmi altı haftalık bir programdan oluşmaktadır. Program hazırlanırken Jacques Lecoq pedagojisi esas alınarak yaşam ve sanat arasındaki ilişkiyi incelemek hedeflenmiştir. Yirmi altı haftalık bu süreçte, uluslararası eğitmen ve sanatçıların da katılımıyla dinamik bir laboratuvar yaratmak planlanmıştır. Böylelikle, beynelmilel bir bakış açısıyla sahne üzerinde evrensele ulaşmak esas amaçlardan biridir.Eğitimin amacı; katılımcıyı, bedensel ve duygusal farkındalığını keşfettiği bir yolculuğa çıkarmak ve bu yolculukta olası teatral yaratım dillerini araştırmaktır.Laboratuvardaki araştırmalar her biri ikişer bölümden oluşan iki döneme ayrılmıştır.

Birinci dönem: Bedensel Hazırlık
Nötr maske, eylem dinamikleri, maskelenmiş oyun, larva masklar, elementler, hayvandan insana yolculuk, maddelerin dinamiği, renkler, sesler, sözlerin dinamiği

İkinci dönem: Stiller
Melodram, Comedia, Tragedya, Bufon, Clown

İnsandan başlayıp, bilinmeze giden ve insana geri dönen bir yolculuk.

Kimler Katılabilir?
-Amatör ve Profesyonel Oyuncular & Dansçılar
-Oyunculuk ve Dans Eğitimi Alanlar
-Fiziksel Tiyatro Alanında Çalışmak İsteyenler
-Yazar, Yönetmen ve Sahne Tasarımcıları
-Performatif Sanatlara İlgi Duyanlar

Katılımcıların 18 yaş ve üstü olmaları gerekmektedir. Program başlamadan önce katılımcılarla tanışma mülakatı yapılacaktır.

Tarihler:

30 Eylül – 12 Kasım 2017
25 Kasım – 31 Aralık 2017
13 Ocak – 18 Şubat 2018
3 Mart – 15 Nisan 2018
Ödeme Seçenekleri:
Peşin: 3300 tl
Taksitli: 1250 x 3
Yer: ikincikat – Karaköy
 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.