Zehra İpşiroğlu’nun 15 Temmuz Darbe girişiminden hemen sonra kaleme aldığı kadın konusunun işlendiği ‘Memleketimden Kadın Manzaraları’ oyun metni kitabı Mitos Boyut yayınlarında sonbaharda çıkıyor.

Okurlarına yazmak ruh sağlığına iyi geliyor diyerek duyurduğu kitabını ” umutsuzluğun insanın başına gelecek en kötü şey olduğunu söyledi. Konuşmasında Adalet Yürüşüne katılanlara da enerji gönderen Zehra İpşiroğlu:” Sanırım pek çoğumuzun tanıdığı bir duygudur ama kötü zamanlarda çalışmak, yani herhangi bir konuda yoğunlaşmak çok iyi geliyor…

Bu günlerde adalet yürüyüşünde, sahnede, gazetede, dergide, yayınevinde herhangi bir sanatsal çalışmanın içinde nerede olursanız olun herkese olumlu enerji diliyorum. Çünkü hepimiz biliyoruz ki en kötüsü umutsuzluk…..”
Oyun yazma nedenini şöyle açıkladı:

“Ben de kalemi aldım elime. Yazma inanılmaz güzel bir duygu. Ama oyun yazma hele sahnelenecekse çok heyecan verici bir olgu. Frederico Fellini diyor ki “Yeni bir çalışmaya başladığımda içimdeki güce güveniyorum.Bu gücün beni bir yerlere götüreceğine inanıyorum” sanırım bu duygu da çok çok önemli….

Yeni çalışması

“Ben de Köln’de Theater am Bauturm’la yeni bir proje üstünde çalışıyorum. “Dünya’nın Göç Tarihi”. Adı üstünde göç sorunu üstünde duruyor. Ama malzeme olarak geçen yıl çıkan anı romanım “Mavi Eşek”den de yararlandım. Mart 2018 de sahnelenecek.”
Darbeden hemen sonra kaleme aldığım “Memleketimden Kadın Manzarları” Sonbaharda Mitosboyutda çıkacak. Almancasını Thomas Sessler Verlag ve ajans satın aldı ve  700 tiyatroya gönderdi. Umarım ilgilenen olur.
Geçen yılki çalışmalardan:

“Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda Ayla Algan’ın sahnelediği ve Cihan Bıkmaz’ın oynadığı “Lena Leyla ve Ötekiler” oyunum ise önümüzdeki sezon devam edecek. Sonbaharda Kiev Festivali’ne çağrıldı. Ama bu tek kişilik oyunun başka tiyatrolarda da oynamasını çok isterdim.
Geçen yıl Duygu Asena ödülü alan “Haneye Tecavüz”adlı belgesel romanım da tiyatroya uyarlanıyordu ama yolu tıkandı. Belki kadın ve şiddet konusunda duyarlı olan tiyatrocuların ilgisini ”
www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.