Kadıköy’de Her Yer Tiyatro

0

Kadıköy Tiyatrolar Platformu’nun, Kadıköy Belediyesi ile birlikte dört aydır gerçekleştirdiği ‘Benim Komşum Tiyatro’ projesinin ilk dönemi sona erdi.

Her mahalleye tiyatro, her tiyatroya bir mahalle” sloganıyla faaliyet gösteren Kadıköy Tiyatrolar Platformu’nun, Kadıköy Belediyesi ile birlikte dört aydır gerçekleştirdiği “Benim Komşum Tiyatro” projesinin ilk dönemi sona erdi. Kadıköy’ün 15 mahallesini kapsayan 12 tiyatro grubunun ortaklaşa yürüttüğü çalışmada hem tiyatrolar komşularıyla buluştu hem de komşular iyi birer izleyici olmanın inceliklerini ve tiyatronun mutfağını öğrendi. 6 Şubat tarihinde başlayan projede toplam 12 tiyatro 15 mahallede tiyatro sanatı, sahne, makyaj, tasarım ile ilgili seminer ve atölyeler yapılmıştı.

YEREL YÖNETİM İLE TİYATROLAR ARASI DAYANIŞMA

Tüm seminer, atölye ve oyunların ücretsiz olduğu “Benim Komşum Tiyatro” projesi kapsamında 128 kişiye, 18 Haziran Pazar günü Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende katılım belgesi verildi.

Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Keriman Nalbant “Yerel yönetim ve tiyatrolar arasında kurulan dayanışma ilişkisinin nasıl iyi sonuçlar verdiğinin görüldüğünü belirterek şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerinden tüm Kadıköylülerin faydalanmasını istiyoruz. Biliyoruz ki tiyatrolar da daha fazla izleyiciyle buluşmak istiyor. Bu ortak amacı oluşturan Benim Komşum Tiyatro projesi de ilk günden beri ‘mahalleler tiyatro öğreniyor, tiyatrolar mahallelerle tanışıyor’ sloganıyla daha fazla Kadıköylüye ulaştı. Sahnesi olan ya da olmayan 62 tiyatro kurumu, komşuları Kadıköylülerle hem iletişimlerini kuvvetlendirdiler hem de Kadıköy’ün kültür sanat politikasının gelişiminde destek oldular. Bu projede emeği olan herkese Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu adına teşekkür ediyorum. “

‘SANATIN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKIYOR’

Kadıköy Tiyatrolar Platformu adına konuşan Öykü Sahne’den Sertaç Ayvaz ise “Sanatın birleştirici gücünün önemi her geçen gün daha da ortaya çıkıyor.” diyerek şöyle devam etti: “Sanat, her geçen gün ‘olmazsa olmaz’ oluyor. Bu noktada, insanlığın en eski sanatlarından olan tiyatronun önemli bir toplumsal görevi ve işlevi var; daha çok kişiye ulaşma çabamız, daha çok dost oluşturma çabamız var. İşte bu noktada Benim Komşum Tiyatro daha da önemli hale geliyor. Tiyatro sanatını semtimizde perçinliyorsak, başka il ve ilçelerde de model olursa ne mutlu bize. Proje katılan tüm tiyatrolara, katkıları ve ilgilerinden dolayı Kadıköy Belediye Başkan’ına, Kadıköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.