Necat İşler ve Arif Akkaya’nın Kurduğu Bodrum Deneme Sahnesi ‘Uçlar’ Oyunu İle Geliyor

0

Nejat İşler ve Arif Akkaya önderliğinde 2016 yılı Şubat ayında kurulan Bodrum Deneme Sahnesi, Tiyatro bölümü öğrencilerinden oluşan bir ekiple birlikte  çalıştı.Atölye çalışmalarınıda ihmal etmeyen Deneme Sahnesi’nde Ragıp Yavuz kurumsal sahneleme ve yönetmenlik, Sinem Özlek Dramaturji, Nihal Kaplangil Kostüm tasarımı, Cihan Aşar dekor tasarımı, Okan PATIRER ile Pantomim, Kemal YİĞİTCAN ile Işık tasarımı,Yiğit SERTDEMİR ve Beyti ENGİN oyunculuk metotları hakkında atölye çalışmaları yaptırıyor.

Tiyatrosever tatilcilere ulaşmayı hedefleyen ekip tiyatrocularında desteklerini bekliyor. Tecrübeleri ile destekleyenler Sezai ALTEKİN, Tarık PAPUÇÇUOĞLU Alp ÖYKEN ve Volkan Sağırosmanoğlu gibi usta oyuncular, söyleşilerleri ile birikimlerini aktarıyor.

uclar

BDS bu yıl William Mastrosimone’nin yazdığı, Arif Akkaya’nın yapımcılığını ve yönetmenliği üstlendiği, ”Uçlar” adlı oyunla Bodrum’da ilk kez seyirci karşısına, yine bir ilk ile çıkacak. Klasik tiyatro sahnesinden vazgeçerek oyunu olayın geçtiği evin içine yani gerçek mekanına taşıyacak ve 40 seyirci ile sınırlı olacak. Mastrosimone’nin yazdığı oyun çağlar boyunca süregelen sınıf ayrımı, toplum baskısı, adalet sistemi ve ataerkil düzende kadının konumu gibi evrensel sorunları çarpıcı bir biçimde ele alıyor.

Oyunda Marjorie’yi Özlem Uslu, Raul’u Mehmet Altıntaş, Terry’i İrem Ersoy ve Patricia’yı İlkay Zengin oynayacak.Uçlar, farklı sınıflardan bir araya gelmiş dört kişinin bir evde var olma, hayatta kalma mücadelesi… 17 Temmuz’dan itibaren her Pazartesi saat 21.00’de  Bitez Masal Mekan’da seyircilerini bekliyor.

 Muhsin Ertuğrul’un “Yarın kıyamet kopacağını bilsem, bugün bir tiyatro daha açarım.”  sözlerini kendilerine slogan yapan  Bodrum Deneme Sahnesi ekibi oyunlarına 17 Temmuz’dan itibaren hız kesmeden  devam edecek.

 

bodrumdenemesahnesi.com facebook.com/bdsahnesi instagram.com/bodrumdenemesahnesi

uçlar,arif

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.