ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ FAUST İLE KAPANACAK  

0

Devlet Opera ve Balesi tarafından13-23 Haziran 2017 tarihleri arasında düzenlenen 8.Uluslararası İstanbul Opera Festivali, G.Verdi’nin ünlü “Macbeth” operasının temsilinin ardından “Faust” operası ile kapanışını gerçekleştirecek.   

 

Zorlu Center Ana Tiyatro’da 20 Haziran 2017, Salı akşamı Recep Ayy’ın sahılmaz’ın sahneye koyduğu, William Shakespeare’in aynı adlı eserinden hareketle Giuseppe Verdi’nin bestelediği,  lanetli bir tutkunun esiri olan Macbeth’in iktidar hırsı ve kendisiyle hesaplaşmasını konu alan ünlü eseri “Macbeth” Mersin DOB tarafından sahnelendi. Şefi Nathalie  MARIN yönetiminde Mersin Opera Orkestrası eşliğinde solist sanatçılar Serhat KONUKMAN, Seda ORTAÇ, Hasan BERK, Bülent BEZDÜZ, Erhan KAYA, Serin SAYBAŞILI, Andrei YEVTUŞENKO, Kazım Erdem ÖZDEMİR, Serkan KARAGÖZ sahneyi paylaştılar.

Seyircinin büyük beğenisini toplayan bu eserin ardından 8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin 23 Haziran 2017 Cuma akşamı gerçekleştirilecek kapanış temsili,  yine Zorlu PSM Ana Tiyatro’da sanatseverleri bekliyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Recep AYYILMAZ rejisi ile sahnelenecek eser, Charles GOUNOD’un “Faust” operası olacak. Orkestra şefi Roberto GIANOLA yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası eşliğinde, muhteşem müzikleri, dekor ve kostümleri ile eser sahnede olacak.

www.dirensanat.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.