Zambakta Kan Lekesi- Bambu Tiyatro

0

Ankara Devinim Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Ahmet YAPAR’ın Bambu Tiyatro için derleyip yönettiği, adını Behçet AYSAN’ ın “KANLI ZAMBAK” adlı şiirinden alan ZAMBAKTA KAN LEKESİ adlı oyun,  bir sezon aranın ardından 2 Temmuz anması için Ankara Sanat Tiyatrosu’ ndan özel gösterim yapacak.

– Ne yapacağız Olaylar daha da büyür de, birimize bir şey olursa ne yaparız?
–  Kalanlar gerçeği yarına anlatacak. Kimimiz geride kalanlar için şiir yazacak, kiminiz ağıtlar yakacak… Gerçeği taşıyacak yarına.

ZAMBAKTA KAN LEKESİ 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas katliamında sağ kurtulanların olayın üzerinden 24 yıl sonra tekrardan Madımak Oteli’ ne gelip olayı hatırlamalarını modern dans ile anlatan belgesel / dramatizasyon oyundur.

zambak-2Oyun ilk gösterimini 12 Haziran 2015 tarihinde Ankara’ da gerçekleştirmesinden 2 yıl sonra özel gösterim ile 1 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ günü Saat 20:00 da ANKARA SANAT TİYATROSU’ nda yeniden gösterime giriyor. Oyun hakkında detaylı bilgi için 0506 447 62 21 numaralı telefondan bilgi alınabilir. Oyunun biletleri www.biletinial.comda.

OYUN BİLET LİNKİ (BİLET ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!)

 

DERLEYEN VE YÖNETEN    : Ahmet YAPAR

YÖNETMEN YARDIMCISI     : Ozan DEMİRCİOĞLU

KOREOGRAF                           : Gülden CELEN

KOREOGRAF YARDIMCISI   : Bayram Can TAŞKIRDI

VOKAL                                      : Didem DOĞAN

 

OYUNCULAR

Hüseyin OÇAN

Fatmanur İSMAİLÇEBİ

Didem DOĞAN

Burgaç DÖĞÜŞCÜ

Özlem MİLLİCİ

Bayram Can TAŞKIRDI

ANKARA SANAT TİYATROSU

İZMİR CADDESİ IHLAMUR SOKAK NO:7 – KIZILAY / ANKARA
0312 417 76 76

BAMBU KÜLTÜREVİ

İZMİR 2 CADDESİ OYA APT. 45/18 – KIZILAY / ANKARA
0506 447 62 21

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.