Suriye Gerçekliği Fiziksel Tiyatro Performansı ile İkincikat Sahne Karaköy’de

0

Günümüz Suriye gerçekliği  Fiziksel Tiyatro Performansı ile tiyatro sahnelerinde anlatılacak. Dokuz oyuncu tarafından sadece bedenlerini kullanarak Suriye’de yaşanan trajedileri anlatıldığı oyun Karaköy İkincikat Sahnesinde

Bu performansta Suriye’deki trajedinin tüm karmaşıklığını, hususiyetlerini ve birbirine girmiş unsurlarını seyirciye aktarabilme denemesidir. Bu performans , ışık kullanımını da dahil ederek, en yeni ve yenilikçi(avangarda) teknikler arasından farklı artistik ifadeler gösterimine dayanmaktadır. 12 sahne boyunca , dokuz aktör vücutlarını kullanarak ama herhangi bir sözcük söylemeyerek Suriye gerçekliği hakkındaki görüşlerini seyirciye iletmektedir.

yönetmen hakkında;

Walid Kowatli en önde gelen Suriyeli yönetmenlerden birisidir. Kendisi 1979 – 1992 tarihleri arasında Şam-Suriye’deki Tiyatro Sanatları Yüksek Enstitüsünde profesördü. Bay Kowatli , Suriye, Fransa, Almanya, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri , İtalya, Tunus, Mısır ve Ürdün’de 35’ten fazla tiyatro oyununu yönetmiştir. Bay Kowatli deneysel tiyatro hareketinin öncülüğünü yapmıştır, bu sayede Suriye tiyatrosuna yeni öğeler kazandırmıştır.

yöneten:

Walid Kowatli

yönetmen yardımcısı

Munir Alayoubi

ışık tasarım

Shadi Amer

ses tasarımı

Abdulrahman Aoudeh

oyuncular

Farah Adanahli

Amarji Almohammad

Wesam Salim

Fawaz Omar

Mohammad Zeno

Abdalmajeed Khteeb
21 Mayıs Pazar 19.00
23 Mayıs Salı 20.30
24 Mayıs Çarşamba 20.30

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.