33. GENÇ GÜNLER BAŞLADI

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği 33. Genç Günler 9 Mayıs’ta ‘İçinde İstanbul Olsun’ adlı oyunun Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenmesiyle başladı. Şehir Tiyatroları’nın usta çırak temeline dayanan 103 yıllık geleneğini yansıtan bir İstanbul hikâyesi olan ‘İçinde İstanbul Olsun’da tiyatronun emektar ve genç isimleri biraraya geliyor. İstanbul’un binlerce yıllık hikâyesi, mimarinin, sanatın ve kültürün mozaiğiyle harmanlanıyor.
33. Genç Günler’de 25 lisenin, 11 konservatuar ve oyunculuk bölümünün yer aldığı 31 dış yapım; 5 iç yapım, 2 Darülbedayi Atölyesi yapımı sahneye çıkacak.

21 Mayıs 2017 tarihine kadar bu yapımlar 89 seansta Harbiye Muhsin Ertuğrul, Üsküdar Kerem Yılmazer, Üsküdar Musahipzade Celal, Ümraniye, Kağıthane Sadabad ve Kadıköy Haldun Taner Sahneleri’nde seyirciyle buluşacak.

Oyunların yanı sıra Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Genç Günler kapsamında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekorları ve Kostüm Bölümü’nün hazırladığı ‘Öğrenci İşleri Sergisi’ görülebilecek.

Bütün etkinliklerin ücretsiz olduğu ‘Genç Günler’in programında 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 19:00’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde Bedia Muvahhid Ödül Töreni; 21 Mayıs 2017 Pazar günü saat 17:00’de Başar Sabuncu anısına Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Liselerarası Tiyatro Buluşması var.

33. Genç Günler, 21 Mayıs 2017 Pazar günü saat 20:00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek Göksel konseriyle sona erecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.