‘AZİZİM’ 29 NİSAN’DA ORTAKÖY AFİFE JALE’DE

0

Kemal Kocatürk’ün “Yalansız, yalın ve harbiden tiyatro” ana ilkesiyle, Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getirmek amacıyla kurduğu Tiyatro Kumpanyası’nın yeni oyunu ‘Azizim’ 29 Nisan’da Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde sahnelendikten sonra Almanya’ya giderek 5 Mayıs’ta Berlin Tiyatrom’da seyirci karşısına çıkacak. Kemal Kocatürk’ün, Aziz Nesin’in öykü, şiir ve yazılarından yola çıkarak uyarladığı, yönettiği ve oynadığı ‘Azizim’in müzikleri Ayça Kocatürk, dekor ve kostüm tasarımı Sırrı Topraktepe, ışık tasarımını ise Ozan Sevin’e ait.

Toplumsal çarpıklıkları tüm çıplaklığıyla mizahi bir dille eleştiren Aziz Nesin’in eserlerinden seçmelerle yazdığı oyunda Kocatürk; “büyük ustanın

gözünden Türkiye’nin türlü hallerini kâh üzülerek, kâh düşünerek, kâh hüzünlenerek ama daha çok gülerek ve güldürerek göstermeyi amaçladığını” belirtiyor.

Azizim_2

Tiyatro Kumpanyası’nın Aziz Nesin’in 100. yaşına armağan ettiği oyun, 29 Nisan Cumartesi Günü, saat 20.30’da, Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde tiyatro severlerle tekrar buluşuyor. Biletler Biletix’ten veya tiyatro gişesinden temin edilebilecek.

Tiyatro Kumpanyası, 2011’de Can Yücel’den Genco Erkal’ın uyarladığı ve Kemal Kocatürk’ün yönetip oynadığı ‘Can’ adlı tek kişilik oyunla tiyatro dünyasına merhaba dedi. İkinci oyun, yayınladığı tek kitapla 50’nin üzerinde baskıya ulaşan ve Türkiye’nin en çok okunan şairlerinden biri olmasıyla ünlenen Ahmed Arif’in yaşam öyküsü ‘Hasretinden Prangalar Eskittim’ oldu. Tiyatro Kumpanyası, 2013 başında çocuklara yönelik şiddet karşıtı, müzikli ve danslı ‘Oturan Boğa’ adlı çocuk oyununu sahneye koydu. Aynı yıl mutsuz bir ailenin mutluluğu arayan küçük kızının öyküsünün anlatıldığı ‘Küçürekkız’ önce Makedonya’daki Mot Festivali’nde, daha sonra da İstanbul’da izleyiciler ile buluştu. Geçen yıl masal tadında politik güldürü olan ‘7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar’ı sahneleyen Kumpanya’nın bu yılki diğer oyunu ‘Ben Orhan Veli’.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.